--> Създадено за Исла Медик Хидро Любопитно Защо губим гласа

...
--> Създадено за Исла Медик Хидро Любопитно Защо губим гласа
Коментари Харесай

Защо губим гласа си

 --> Създадено за Исла Медик Хидро Любопитно Защо губим гласа си Освен че е неприятно за слушане, това е и много стресиращо, от време на време – и мъчително, а аргументите може да са доста 16 март 2020, 08:00  Защо губим гласа си Източник: iStock/Getty Images
а се събудиш и от устата ти да излезе вместо нежно чуруликане на славей – едвам осезаем пресипнал тон! Освен че е неприятно за слушане, това е и много стресиращо, от време на време – и мъчително, а аргументите може да са доста. Вирус, претоварване на гласните струни или някакво по-специфично заболяване – в елементи това може да го реши доктор, тъй като промените в гласа са признак, а не диагноза сами по себе си.

Със сигурност обаче ненадейно удебеленият, невисок и пресипнал глас сочи, че нещо не е наред и евентуално имаме инфектиране на гласните струни, на ларинкса или някакво друго дразнение, което може да ни остави даже без никакъв глас. Ако просто сте претрупали гласните си струни от доста кряскане или пеене, евентуално ще имате усъвършенстване до ден-два, изключително в случай че си дадете отмора и не говорите доста и мощно.

Ако обаче смяната в гласа е придружена и от болки в гърлото, както и други признаци на простуда или вирус (кашлица, температура и т.н.), тогава може би би трябвало да посетите доктор, изключително в случай че положението ви остане без смяна повече от седмица.
Какво евентуално може да провокира смяна в гласа ни?
Вирусните инфекции са най-честите причинители на загуба или смяна в гласа, както и бактериалните такива – нормално това са възпалени сливици, гнойни ангини и прочие болести. Възпалението на гласните струни и хроничният синуит също се отразяват на гласа, а по-малко известни причинители са и рефлуксът (връщането на стомашна киселина, изключително вечер и нощем, или при лягане директно след хранене), алергичната реакция към някои храни, тютюнопушенето или престояването дълго време на място, където се пуши, както и прекомерната консумация на алкохол.

Сухият въздух в помещението, в което прекарвате повече време, също спомага за дразнещо чувство в гърлото и смяна в гласа, а в случай че сте забелязали, че имате неприятно чувство от препарати за разчистване на подове или пък омекотители за пране, което е простряно в помещението – не си измисляте, те също могат да доведат до промени в гласа и болки в гърлото.

Разбира се, хората, които интензивно използват гласа си ежедневно – артисти, артисти, учители, обучители и така нататък, доста по-често страдат и от тези признаци, а и при тях резултатът от загубата на глас е доста по-тежък, защото това може да им коства доста. Всички те са и доста по-подготвени в това по какъв начин да пазят този скъп актив – гласовите си струни и звука, който те създават.

Колкото оперни певици питате, толкоз предписания за „ разгряване “ и запазване на гласа ще чуете – от сурови жълтъци, до чайове с мед, разнообразни билкови отвари, наложителната вода и какво ли още не! Всички „ предписания “ обаче имат една обща частица – овлажняването на лигавиците в устната празнина и поддържането на добра хидратация на всички тъкани в нея. В тази задача превъзходен асистент са и пастилите за смучене, които обезпечават спомагателна отбрана и хидратация на гърлото и гласните струни. Исла доктор хидро+ съдържат известния с потребните си свойства исландски лишей, както и хиалуронова киселина, които работят в комбина, като успокояват гласните струни и подтикват слюноотделянето по натурален метод.

Исландският лишей съдържа полизахариди, които образуват компактен предпазен филм върху лигавицата и спомагат за възобновяване и регенерацията ѝ, а специфичният хидрогел комплекс я пази от дразнители и подтиква слюноотделянето. Пастилите не съдържат захар, лактоза и глутен и нямат анестетично деяние. Могат да бъдат употребени от вегани, възрастни и деца над 6 години. Препоръчително е тяхната приложимост да бъде придружена и от други ограничения за отбрана на гласа и гърлото – отмора, банкет на задоволително течности, ограничение на нездравословни привички, като тютюнопушенето и банкет на алкохол, и, несъмнено, щадене на гласа.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза   --> Създадено за Исла Медик Хидро Не пропускай  Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние  <br> Училищата в София остават затворени, ще се учи онлайн <br>
Училищата в София остават затворени, ще се учи онлайн
 <br> <strong> Престъпничките </strong>, които накараха Джей Ло да танцува на стълб <br>
Престъпничките , които накараха Джей Ло да танцува на стълб
 <br> <strong> Брижит и Летисия </strong>: две елегантни дами в Париж <br>
Брижит и Летисия : две елегантни дами в Париж
Последни  България ще получи 812 млн. евро от Европейски Съюз за битка с ковид България ще получи 812 млн. евро от Европейски Съюз за битка с...  Защо губим гласа си
Създадено за Исла Медик Хидро
Защо губим гласа си  Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно  <p><strong>5 неточности,</strong>&nbsp;които оказват въздействие на връзката ви</p> 5 неточности, които оказват въздействие на връзката ви  Българин инфектиран с ковид в Сингапур Българин инфектиран с ковид в Сингапур  Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия  Изграждането на база на Луната може да се забави Изграждането на база на Луната може да се забави  Мария Атанасова Европа избра Мария от България за млад европеец на...  Аплодисменти за българските медици, борещи се с COVID-19, в цяла България Аплодисменти за българските медици, борещи се с...  <p><strong>Българи</strong> създават молекула за <strong>лечение</strong> на <strong>COVID-19</strong></p> Българи създават молекула за лекуване на COVID-19  Останете си у дома – пазете човешкия живот! Останете си у дома – пазете човешкия живот!  COVID-19 - Каква е обстановката в международен мащаб COVID-19 - Каква е обстановката в международен мащаб  Коя е най-честата причина за гибелта при ковид Коя е най-честата причина за гибелта при ковид  Ястията от обичаните ни заведения за хранене - по какъв начин да ги приготвим вкъщи Ястията от обичаните ни заведения за хранене - по какъв начин да ги приготвим...  <p>Защо е потребно да хапваме <strong>авокадо по-често</strong></p> Защо е потребно да хапваме авокадо по-често  КРИБ предлага 16 ограничения за избавяне на бизнеса КРИБ предлага 16 ограничения за избавяне на бизнеса  Правителството с апел към бизнеса да не редуцира служащи, поемат 60% от заплатата им Правителството с апел към бизнеса да не редуцира...  Българска социалистическа партия предлага мораториум за периода за заплащане на битовите отговорности Българска социалистическа партия предлага мораториум за периода за заплащане на битовите...  <p><strong>COVID-19</strong> ще промени метода, по който <strong>пазаруваме</strong>, <strong>пътуваме</strong> и <strong>работим</strong></p> COVID-19 ще промени метода, по който пазарим...  <p>Испански експерт: Лекарите <strong>знаят как</strong> да се <strong>справят</strong> с <strong>коронавируса</strong></p> Испански експерт: Лекарите знаят по какъв начин да се оправят с... Всичко от през днешния ден Виц на деня Питат радио Ереван: - Какво е глобализация? - Това е, когато богати китайци пътуват до Италия, с цел да си купят облекла, създадени в Китай -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Българи с пробив в разработка против ковид  Финалистите от Hell’s Kitchen 2 искрено за напрежението и компликациите в кухнята  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами Водещи вести  Българин инфектиран с ковид в Сингапур Българин инфектиран с ковид в Сингапур  Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия  Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно  Правителството с апел към бизнеса да не редуцира служащи, поемат 60% от заплатата им Правителството с апел към бизнеса да не редуцира служащи, поемат 60% от заплатата им  По 1000 лева на месец за всички медицински лица, борещи се с ковид По 1000 лева на месец за всички медицински лица, борещи се с ковид  Мария Атанасова Европа избра Мария от България за млад европеец на годината  <p><strong>5 неточности,</strong>&nbsp;които оказват въздействие на връзката ви</p> 5 неточности, които оказват въздействие на връзката ви  <p><strong>Българи</strong> създават молекула за <strong>лечение</strong> на <strong>COVID-19</strong></p> Българи създават молекула за лекуване на COVID-19  <p>Испански експерт: Лекарите <strong>знаят как</strong> да се <strong>справят</strong> с <strong>коронавируса</strong></p> Испански експерт: Лекарите знаят по какъв начин да се оправят с ковид  Аплодисменти за българските медици, борещи се с COVID-19, в цяла България Аплодисменти за българските медици, борещи се с COVID-19, в цяла България  COVID-19 - Каква е обстановката в международен мащаб COVID-19 - Каква е обстановката в международен мащаб  Изграждането на база на Луната може да се забави Изграждането на база на Луната може да се забави  Коя е най-честата причина за гибелта при ковид Коя е най-честата причина за гибелта при ковид  Останете си у дома – пазете човешкия живот!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР