--> Създадено за BIoLine Любопитно Екстракти, а не запарки –

...
--> Създадено за BIoLine Любопитно Екстракти, а не запарки –
Коментари Харесай

Екстракти, а не запарки – кои природни продукти ни поддържат здрави

 --> Създадено за BIoLine Любопитно Екстракти, а не запарки – кои естествени артикули ни поддържат здрави Пролетта публично пристигна, а с нея обичайно идва и съпътстващата пролетна отмалялост. 2 април 2020, 18:35  Екстракти, а не запарки – кои естествени артикули ни поддържат здрави Източник: Istock
изискване на нараснал стрес и неналичието на постоянни разходки на чист въздух, не е извънредно тъкмо в този момент да се почувстваме отпаднали и да имаме потребност от спомагателен тласък за имунитета.

Когато избираме подобаващите артикули обаче, добре е да се съобразим с няколко неща – първо, постоянно е за предпочитане да изберем билкови и естествени артикули и второ – те да са местни, а не екзотични и непознати за организма ни.

Чисти екстракти от доста хубави български билки можете да разгледате тук

Натуралните имуностимулатори са превъзходен избор, само че е значимо те да са съобразени със спецификите на страната, в която се намираме и живеем, защото климатичните и релефни специфики на всяка страна обуславят и състава на растенията (билките), които виреят на нейна територия. А организмите ни пък одобряват и усвояват най-добре тези естествени артикули, които са местни и познати.

Традиционно известните и пълноценни като деяние български билки са познати на множеството хора, само че това, което се подценява е, че билките са доста по-мощни и богати на състав, когато се одобряват под формата на екстракти, в сравнение с запарки. И защото интервалът на границата на зимата и пролетта е изключително значим във връзка с здравето ни, ето няколко хрумвания за укрепване на имунитета и на характерни органи и системи в тялото ни.

Белите ни дробове страдат доста през зимата, изключително в огромните градове. Замърсеният въздух е подбуда за дихателни усложнения, а при пушачите замърсяването с катрани и отрови е спомагателна тежест. Пречистването на белите дробове спомага за общото подсилване на дихателната система и предотвратява появяването и развиването на редица здравни проблеми.

Изключително ефикасен за тази цел е натуралният артикул Пулмол (Pulmole) , съдържащ екстракти от широколист живовляк, мента и салвия. Обогатен с витаминен комплекс за възстановяване общия тонус на организма и с помощта на дейните си съставки Пулмол (Pulmole) има изявено удобно деяние за филтриране на белите дробове, втечнява бронхиалния секрет и улеснява отхрачването. Има успокояващо и противовъзпалително деяние, и е изключително ефикасен против упорита кашлица, в това число по този начин наречената „ тютюнджийска”.

Пулмол (Pulmole) е целесъобразен за приложимост от пушачи и хора, които живеят в среда със нечист въздух, а също и в интервал на отричане на цигарите. Накратко, мощно удобното му деяние се дължи на билковите екстракти в състава му: широколистият живовляк (Plantago major L.) съдържа слузни и дъбилни субстанции, които работят отхрачващо и противомикробно; eкстрактът от мента има антисептично и болкоуспокояващо действие; екстрактът от салвия пък е натурален дезинфектант, работи болкоуспокояващо и укрепва имунната система.

А в този момент няколко думи за една от най-потентните и благотворни билка по българските земи – мурсалският чай. Тя сдържа 22 детайла с извънредно значение за човешкия организъм, в това число скъпите цинк и селен. Екстрактът от мурсалски чай повлиява дейно разнообразни положения - белодробни болести, кашлици, анемии, болести на черния дроб, нарушавания на нервната система. Освен това балансира кръвното налягане, укрепва костите, подкрепя репродуктивността, а при мъжете - и потентността. Изключително скъп като асистент в битката с настнинките и понижения имунитет, мощен антиоксидант, почиства токсините на клетъчно равнище, забавя стареенето и изцяло хармонизира процесите в организма изцяло.

Важна детайлност – мурсалският чай е целесъобразно да се употребява под формата на дестилат, тъй като единствено по този начин можем да се възползваме от изцяло непокътнатите ѝ потребни детайли (които под формата на отвара се унищожават). Екстрактът от Мурсалски чай ни дава достъп до над 90% от потребните детайли в билката!

Глухарчето , тази привидно елементарна билка, известна и като „ слънчево “ растение, е едно от най-полезните, виреещи у нас. Екстрактът от неговия корен е богат на редица потребни за организма субстанции - селен, цинк, витамини С, А, Е, В, калций, калий, желязо, фосфор, магнезий, мед, каротин, флавоноиди, полизахариди, инулин, холин, органични киселини и други! Приемано под формата на дестилат, глухарчето и неговият корен оказва удобно въздействие върху тонуса и имунитета, подкрепя организма при проблеми с кръвоносната система, спомага за пречистването на кръвта, ускорява чревната перисталтика, подтиква метаболизма и активността на черния дроб.

Има научни данни, че екстрактът от корен на глухарче има удобно деяние и при онкоболни пациенти. Според разнообразни проучвания (US National Library of Medicine & National Institutes of Health) раковите кафези се хранят с холестерин, белтъци и сложни липидни съединения от кръвния серум. Съдържащите се в корена на глухарчето сапонини се свързват с холестерина, образувайки с него мъчно разтворими съединения, и извеждат остатъка от организма, а раковите кафези са обречени на апетит. Друго вещество, съдържащо се в корена – тараксацин, подтиква образуването на левкоцити и засилва имунната противоракова отбрана на организма.

Разбира се, българската природа дава доста благоприятни условия за поддържане на здравето и отнасяне на разнообразни недоволства и положения. Това обаче са трите най-ефективни локални естествени артикули, които можем да употребява за повишение на имунитета в преходните дни сред зимата и пролетта. Те могат да бъдат употребявани поотделно или в композиция за по-пълноценен укрепителен резултат - с тяхна помощ виталните сили ще се покачат, а имунитетът и тонусът ще бъдат на нужното равнище.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза   --> Създадено за BIoLine .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Къде бъркаме в грижата за нашите зъби? - Любопитно | Vesti.bg Къде бъркаме в грижата за нашите зъби? - Любопитно | Vesti.bg  Вълчев: Ще се наложи изместване на изпитите Вълчев: Ще се наложи изместване на изпитите  Коронавирусът отвори вратата за тоталния надзор Коронавирусът отвори вратата за тоталния надзор  Двама народни представители са със съмнителни проби за ковид Двама народни представители са със съмнителни проби за ковид Последни  Екстракти, а не запарки – кои естествени артикули ни поддържат здрави
Създадено за BIoLine
Екстракти, а не запарки – кои естествени артикули ни...  Почина националният герой Георги Рупкин Почина националният герой Георги Рупкин  Над 200 000 излекувани от ковид в света Над 200 000 излекувани от ковид в света  Путин разгласи април за неработен, заплатите се резервират Путин разгласи април за неработен, заплатите се резервират  Бюджетната комисия ще заседава в петък Бюджетната комисия ще заседава в петък  " Майчин дом " получи 100 000 лв. подаяние от Пощенска...  Урсула фон дер Лайен се извини на Италия за закъснялата реакция на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен се извини на Италия за закъснялата...  Нови 8 инфектирани с COVID-19 у нас Нови 8 инфектирани с COVID-19 у нас  DW: Как COVID-19 се трансформира в DW: Как COVID-19 се трансформира в " биологично оръжие "  <p>48 българи се завърнаха от <strong>Тирол&nbsp;</strong></p> 48 българи се завърнаха от Тирол  COVID-19 остави 900 000 испанци без работа COVID-19 остави 900 000 испанци без работа  Първи китайски град забрани яденето на кучета и котки Първи китайски град забрани яденето на кучета и котки  Робърт Дауни Джуниър на премиерата на Audi предлага 15 кино лентата със свое присъединяване  Над 500 000 случаи на COVID-19 в Европа Над 500 000 случаи на COVID-19 в Европа  300 000 лева доближиха даренията на прокурори, следователи и правосъдни чиновници за лечебни заведения 300 000 лева доближиха даренията на прокурори...  Двама народни представители са със съмнителни проби за ковид Двама народни представители са със съмнителни проби за...  Северна Корея твърди, че там няма случаи на Ковид-19 Северна Корея твърди, че там няма случаи на Ковид-19  <p>Най-добрите места за пътешестване през 2020 година (виртуална обиколка)</p> Най-добрите места за пътешестване през 2020 година (виртуална...  Замръзналата и пуста Антарктида в миналото е била топла гора, населявана от динозаври Замръзналата и пуста Антарктида в миналото е била топла...  Джонсън: Масовото тестване е пътят за излизане от рецесията Джонсън: Масовото тестване е пътят за излизане от... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Мамо, ще си имаме коте! - Откъде ти хрумна!? - Татко го предложения да пристигна, когато ти си нощна промяна! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Кирил Ананиев: Отменям заповедта за маските  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Бразилия не взема ограничения: COVID-19 бил медийна нервност  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  България рискува да си вкара автогол поради COVID-19 България рискува да си вкара автогол поради COVID-19  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност Водещи вести  Урсула фон дер Лайен се извини на Италия за закъснялата реакция на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен се извини на Италия за закъснялата реакция на Европейски Съюз  Бюджетната комисия ще заседава в петък Бюджетната комисия ще заседава в петък  Путин разгласи април за неработен, заплатите се резервират Путин разгласи април за неработен, заплатите се резервират  Почина националният герой Георги Рупкин Почина националният герой Георги Рупкин  Онлайн образование Обучение по време на ковид: по какъв начин електронната поща оказва помощ  DW: Как COVID-19 се трансформира в DW: Как COVID-19 се трансформира в " биологично оръжие "  Кирил Домусчиев Кирил Домусчиев: Много хора ме отписваха, само че ще останат разочаровани!  Първи китайски град забрани яденето на кучета и котки Първи китайски град забрани яденето на кучета и котки  Над 200 000 излекувани от ковид в света Над 200 000 излекувани от ковид в света  Сачева: 4 777 е най-големият пик на безработните за ден Сачева: 4 777 е най-големият пик на безработните за ден

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР