--> Създадено за A1 Технологии А1 Guard: Мобилно приложение за

--> Създадено за A1 Технологии А1 Guard: Мобилно приложение за ...

А1 Guard: Мобилно приложение за превенция на телефонни измами по време на пандемия.

--> Създадено за A1 Технологии А1 Guard: Мобилно приложение за превенция на телефонни измами по време на пандемия А1 представи безплатно мобилно приложение за предпазване от „ало измамници“ за клиенти на всички оператори в страната и стационарни телефони на компанията 24 март 2020, 12:54 А1 Guard: Мобилно приложение за превенция на телефонни измами по време на пандемия Източник: А1
ризисната ситуация с разпространението на COVID-19 даде ново поле за изява на т. нар. „ало измамници“, които според данни на МВР са разработили нови сюжети, свързани с вируса. За да помогне за превенцията на обществено-значимия проблем с телефонните измами, А1 стартира безплатно технологично решение А1 Guard. Мобилното приложение е достъпно за клиенти на всички мобилни оператори и за абонати на стационарни телефони на компанията.

А1 Guard беше представено от компанията само дни след обявяването на кампанията за дигитална солидарност, чрез която А1 насърчава хората да си останат по домовете, като им предоставя допълнителни технологични възможности за по-лесен и спокоен престой у дома като безплатни ТВ канали и 10 000 МВ интернет.

Докато организациите мислят за мерки за справяне с тежката ситуация, телефонните измамници актуализират сюжетите си и се обаждат обичайно на възрастни хора. Те им искат пари за освобождаване на колетни пратки, съдържащи лекарства, ваксини или предпазни средства срещу вируса, или се представят за лекар, който им съобщава за близък или роднина, за чието лечение от коронавирус са необходими средства. С помощта на А1 Guard, който е първото по рода си у нас мобилно приложение за предотвратяване на телефонни измами, обажданията от непознати номера до възрастните хора могат да бъдат филтрирани, така че да се намали рискът те да станат жертви на престъпниците.

Приложението трябва да се инсталира на две устройства, за да работи – това на Управляващия потребител и на това на Защитения. С негова помощ Управляващият може да филтрира входящите повиквания на Защитения потребител.
А1 Guard за Управляващ потребител
За да защитите вашите родители или баба и дядо от потенциални телефонни измами, чрез A1 Guard можете да влезете в ролята на Управляващ и да създадете в телефона им списък с номера, за които знаете че са познати и безопасни.

По този начин ще можете да следите дали номера извън този списък се опитват да се свържат с вашия по-възрастен роднина. При позвъняване от номер, който не фигурира в безопасния списък с контакти на Защитения, вие като управляващ получавате известие. Възможни са три начина за процедиране в такъв случай:

- Номера извън списъка могат да търсят Защитения, но със специална предупредителна мелодия, така че да изострят бдителността им, ако решат да отговорят на обаждането

- Автоматично пренасочване на обажданията от Защитения към Управляващия номер, така че вие да отговорите и да прецените дали става дума за измама

- Директно блокиране на обажданията от непознатите номера без Защитеният да разбира за тях

Можете да настроите приложението на телефона си в ролята на Управляващ номер, ако смартфонът ви е с операционна система Android или iOS.
А1 Guard за Защитен потребител
За да се администрират входящите обаждания на даден потребител, или иначе казано, да бъде Защитен, той трябва да даде съгласието си в приложението. След това приложението може да се настрои автоматично да блокира или пренасочва потенциално опасните разговори към Управляващия потребител.

Изискването за защитените номера е да разполагат с Android устройство, а в случай че ползват стационарен телефон на А1, iOS устройство или такова без операционна система, то те могат да използват функциите на приложението чрез предварителна инсталация на безплатен номер 1441.

И двамата потребители трябва да имат инсталирано мобилното приложение A1 Guard. Услугата може да работи и без инсталиране на приложението на смартфона на Защитения потребител, стига да е абонат на А1, което е удобна опция за защитаването на А1 стационарни номера.

А1 Guard може да се инсталира на смартфона на един управляващ номер, който да администрира приложението, и на до пет защитени номера, които могат да приемат свободно входящи обаждания от ограничен брой номера, записани в техния Безопасен списък.

За жалост възрастните хора, които са най-уязвимата група за вируса COVID-19 и трябва да се пазят най-много, са и най-уязвими при потенциални телефонни измами. А1 Guard предоставя възможност за контролиране на входящите обаждания към по-възрастните, без те да се излагат на риск от директен контакт в ситуация като настоящата, когато е нужно да ограничат своите социални контакти.

От МВР апелират да не се доверяваме на обаждания от непознати или такива, представящи се за полицаи, лекари, наши близки или роднини, особено, ако искат пари за лечение на коронавирус, закупуване на ваксина, лекарство и др. Ако имате съмнения, че ваш близък или роднина е заразен с коронавирус, потърсете информация от здравните власти или се свържете с тел. 112.

А1 се присъединява към усилията на властите за справяне със сложната ситуация и призовава всички граждани да бъдат бдителни и да не позволяват да злоупотребяват с емоциите им, особено в кризисен момент, като настоящия.

Получавай най-горещите новини от Vesti.bg АБОНИРАЙ СЕ А1 А1 Guard телефонни измами --> Създадено за A1 .comments-item{clear:left;} .article-comment-types div{z-index:100;} .answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!
0 коментара   1 МОН: Ваканцията ще продължи поне до 13 април 1 Бум на безработицата у нас тепърва предстои 1 Преизчисляват служебно пенсиите на около 258 000 българи 1 И социалните работници с бонуси към заплатите --> Пaрите ни МОН: Ваканцията ще продължи поне до 13 април МОН: Ваканцията ще продължи поне до 13 април Бум на безработицата у нас тепърва предстои Бум на безработицата у нас тепърва предстои Преизчисляват служебно пенсиите на около 258 000 българи Преизчисляват служебно пенсиите на около 258 000 българи Вижте кои са официалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай Откриха нов вероятен симптом на коронавируса Откриха нов вероятен симптом на коронавируса Добра новина от Китай за коронавируса Добра новина от Китай за коронавируса <br>Кога да очакваме<strong> лекарство</strong> за <strong>COVID-19</strong><br>
Кога да очакваме лекарство за COVID-19
<br>Как да НЕ напълнеем, докато сме под карантина<br>
Как да НЕ напълнеем, докато сме под карантина
Последни <p><strong>Българката</strong>, която огласи парижките балкони</p> Българката, която огласи парижките балкони А1 Guard: Мобилно приложение за превенция на телефонни измами по време на пандемия
Създадено за A1
А1 Guard: Мобилно приложение за превенция на телефонни... Медицинският съвет към правителството с брифинг (НА ЖИВО) Медицинският съвет към правителството с брифинг (НА... МРРБ пренасочва 40 млн. от еврофонд за респиратори и тестове за COVID-19 МРРБ пренасочва 40 млн. от еврофонд за респиратори и... Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина за тревога Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина за... <p>Новолуние в Овен &ndash; <strong><span style="color:#ffbc00;">да открием силата вътре в нас</span></strong></p> Новолуние в Овен – да открием силата вътре в нас <p><strong>ТЕСТ: </strong>Ще познаете ли филма само от един кадър?</p> ТЕСТ: Ще познаете ли филма само от един кадър? Кои маски са подходящи за предпазване от COVID-19 Кои маски са подходящи за предпазване от COVID-19 Телекомите в Европа помагат срещу коронавируса Телекомите в Европа помагат срещу коронавируса <p><strong><span style="color:#ffbc00;">DARA </span></strong>с втора поредна победа в <span style="color:#ffbc00;"><strong>&bdquo;Като две капки вода&ldquo;</strong></span></p> DARA с втора поредна победа в „Като две капки... <p><strong><span style="color:#ffbc00;">#ЗаедноМожем</span></strong> - безплатна защита за всички фирми</p> #ЗаедноМожем - безплатна защита за всички фирми Повече влакове в столичното метро, за да няма струпвания Повече влакове в столичното метро, за да няма струпвания „Саксо банк”: Глобализацията е виновна за коронавируса „Саксо банк”: Глобализацията е виновна за коронавируса <p>В сянката на <strong>COVID-19 </strong>&ndash; дебне ли ни нова <strong>заплаха?</strong></p> В сянката на COVID-19 – дебне ли ни нова заплаха? <p><strong>Олга Куриленко:</strong> Смятам, че напълно оздравях</p> Олга Куриленко: Смятам, че напълно оздравях <p>Covid 19 - какво се случва в Европа</p> Covid 19 - какво се случва в Европа НОИ преизчислява пенсиите на над 250 хил. работещи пенсионери НОИ преизчислява пенсиите на над 250 хил. работещи... На снимката: зам.-министърът на труда и социална политика Зорница Русинова Зорница Русинова: Темпът на нарастване на безработицата... На снимката: председателят на БСЛ д-р Иван Маджаров БЛС: Всяка болница трябва да допринесе в борбата с... Родители подозират, че детето им е с COVID-19 Родители подозират, че детето им е с COVID-19 Всичко от днес Виц на деня - Муцка, на колко си години? - На 28. - Е как така, нали синът ти е на 18? - Ми, растат си децата. Кво… Прочети целия Обратно в сайта
За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена парола Потребителско име* Полето Потребителско име не трябва да е празно. E-mail* Полето E-mail не трябва да е празно. Парола* Полето Парола не трябва да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не трябва да е празно. Име Полето Име не трябва да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не трябва да е празно. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за изследване на водата Венеция си отдъхва: водата в каналите е бистра Мнение в защита на ген. Мутафчийски взриви интернет Мнение в защита на ген. Мутафчийски взриви интернет Китай: Епидемията от коронавируса е овладяна Китай: Епидемията от коронавируса е овладяна Български лекар каза истината за коронавируса Български лекар каза истината за коронавируса Водещи новини Медицинският съвет към правителството с брифинг (НА ЖИВО) Медицинският съвет към правителството с брифинг (НА ЖИВО) <p>202 са заразените с коронавирус у нас</p> Един нов случай на коронавирус у нас, 202 са заразените <p>Covid 19 - какво се случва в Европа</p> Великобритания и Франция затягат мерките срещу разпространението на коронавируса DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото Кои маски са подходящи за предпазване от COVID-19 Кои маски са подходящи за предпазване от COVID-19 Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина за тревога Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина за тревога <p><strong>Българката</strong>, която огласи парижките балкони</p>