--> Създадено за A1 Технологии А1 Guard: Мобилно приложение за

...
--> Създадено за A1 Технологии А1 Guard: Мобилно приложение за
Коментари Харесай

А1 Guard: Мобилно приложение за превенция на телефонни измами по време на пандемия

 --> Създадено за A1 Технологии А1 Guard: Мобилно приложение за предварителна защита на телефонни измами по време на пандемия А1 показа гратис мобилно приложение за предотвратяване от „ ало измамници “ за клиенти на всички оператори в страната и стационарни телефони на компанията 24 март 2020, 12:54  А1 Guard: Мобилно приложение за предварителна защита на телефонни измами по време на пандемия Източник: А1
ризисната обстановка с разпространяването на COVID-19 даде ново поле за изява на така наречен „ ало измамници “, които съгласно данни на Министерство на вътрешните работи са създали нови сюжети, свързани с вируса. За да помогне за предварителната защита на обществено-значимия проблем с телефонните измами, А1 започва гратис софтуерно решение А1 Guard. Мобилното приложение е налично за клиенти на всички мобилни оператори и за клиенти на стационарни телефони на компанията.

А1 Guard беше показано от компанията единствено дни след оповестяването на акцията за цифрова взаимност, посредством която А1 предизвиква хората да си останат по домовете, като им дава спомагателни софтуерни благоприятни условия за по-лесен и спокоен престой вкъщи като безвъзмездни ТВ канали и 10 000 МВ интернет.

Докато организациите мислят за ограничения за справяне с тежката обстановка, телефонните измамници актуализират сюжетите си и се обаждат всекидневно на възрастни хора. Те им желаят пари за освобождение на колетни колета, съдържащи медикаменти, ваксини или защитни средства против вируса, или се показват за доктор, който им оповестява за непосредствен или родственик, за чието лекуване от ковид са нужни средства. С помощта на А1 Guard, който е първото по рода си у нас мобилно приложение за попречване на телефонни измами, позвъняванията от непознати номера до възрастните хора могат да бъдат филтрирани, тъй че да се понижи рискът те да станат жертви на нарушителите.

Приложението би трябвало да се конфигурира на две устройства, с цел да работи – това на Управляващия консуматор и на това на Защитения. С негова помощ Управляващият може да филтрира входящите повиквания на Защитения консуматор.
А1 Guard за Управляващ консуматор
За да отбраните вашите родители или баба и дядо от евентуални телефонни измами, посредством A1 Guard можете да влезете в ролята на Управляващ и да създадете в телефона им лист с номера, за които знаете че са познати и безвредни.

По този метод ще можете да следите дали номера отвън този лист се пробват да се свържат с вашия по-възрастен родственик. При позвъняване от номер, който не попада в безвредния лист с контакти на Защитения, вие като ръководещ получавате уведомление. Възможни са три метода за действане следователно:

- Номера отвън листата могат да търсят Защитения, само че със специфична предупредителна мелодия, тъй че да изострят бдителността им, в случай че решат да отговорят на позвъняването

- Автоматично пренасочване на позвъняванията от Защитения към Управляващия номер, тъй че вие да отговорите и да прецените дали става дума за машинация

- Директно блокиране на позвъняванията от непознатите номера без Защитеният да схваща за тях

Можете да настроите приложението на телефона си в ролята на Управляващ номер, в случай че смарт телефонът ви е с операционна система Android или iOS.
 А1 Guard за Защитен консуматор
За да се управляват входящите позвънявания на даден консуматор, или другояче казано, да бъде Защитен, той би трябвало да даде единодушието си в приложението. След това приложението може да се настрои автоматизирано да блокира или пренасочва евентуално рисковите диалози към Управляващия консуматор.

Изискването за предпазените номера е да разполагат с Android устройство, а ако употребяват стационарен телефон на А1, iOS устройство или такова без операционна система, то те могат да употребяват функционалностите на приложението посредством предварителна апаратура на безвъзмезден номер 1441.

И двамата консуматори би трябвало да имат конфигурирано мобилното приложение A1 Guard. Услугата може да работи и без инсталиране на приложението на смарт телефона на Защитения консуматор, стига да е клиент на А1, което е комфортна алтернатива за защитаването на А1 стационарни номера.

А1 Guard може да се конфигурира на смарт телефона на един ръководещ номер, който да управлява приложението, и на до пет предпазени номера, които могат да одобряват свободно входящи позвънявания от стеснен брой номера, записани в техния Безопасен лист.

За жал възрастните хора, които са най-уязвимата група за вируса COVID-19 и би трябвало да се пазят най-вече, са и най-уязвими при евентуални телефонни измами. А1 Guard дава опция за управление на входящите позвънявания към по-възрастните, без те да се излагат на риск от пряк контакт в обстановка като актуалната, когато е нужно да лимитират своите обществени контакти.

От Министерство на вътрешните работи молят да не се доверяваме на позвънявания от непознати или такива, представящи се за служители на реда, лекари, наши близки или родственици, изключително, в случай че желаят пари за лекуване на ковид, закупуване на ваксина, лекарство и други Ако имате подозрения, че ваш непосредствен или родственик е инфектиран с ковид, потърсете информация от здравните управляващи или се свържете с тел. 112.

А1 се причислява към напъните на управляващите за справяне със комплицираната обстановка и приканва всички жители да бъдат бдителни и да не разрешават да злоупотребяват с страстите им, изключително в спешен миг, като сегашния.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  А1 А1 Guard телефонни измами  --> Създадено за A1 .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 МОН: Ваканцията ще продължи най-малко до 13 април  1 Бум на безработицата у нас занапред следва  1 Преизчисляват служебно пенсиите на към 258 000 българи  1 И обществените служащи с бонуси към заплатите --> Пaрите ни  МОН: Ваканцията ще продължи най-малко до 13 април МОН: Ваканцията ще продължи най-малко до 13 април  Бум на безработицата у нас занапред следва Бум на безработицата у нас занапред следва  Преизчисляват служебно пенсиите на към 258 000 българи Преизчисляват служебно пенсиите на към 258 000 българи  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Откриха нов евентуален признак на ковид Откриха нов евентуален признак на ковид  Добра вест от Китай за ковид Добра вест от Китай за ковид  <br> Кога да чакаме <strong> лекарство </strong> за <strong> COVID-19 </strong> <br>
Кога да чакаме лекарство за COVID-19
 <br> Как да НЕ напълнеем, до момента в който сме под карантина <br>
Как да НЕ напълнеем, до момента в който сме под карантина
Последни  <p><strong>Българката</strong>, която огласи парижките балкони</p> Българката, която огласи парижките балкони  А1 Guard: Мобилно приложение за предварителна защита на телефонни измами по време на пандемия
Създадено за A1
А1 Guard: Мобилно приложение за предварителна защита на телефонни...  Медицинският съвет към държавното управление с брифинг (НА ЖИВО) Медицинският съвет към държавното управление с брифинг (НА...  Министерство на регионалното развитие пренасочва 40 млн. от еврофонд за респиратори и проби за COVID-19 Министерство на регионалното развитие пренасочва 40 млн. от еврофонд за респиратори и...  Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за паника Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за...  <p>Новолуние в Овен &ndash; <strong><span style= Новолуние в Овен – да открием силата вътре в нас  <p><strong>ТЕСТ: </strong>Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?</p> ТЕСТ: Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?  Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19 Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19  Телекомите в Европа оказват помощ против ковид Телекомите в Европа оказват помощ против ковид  <p><strong><span style= DARA с втора поредна победа в „ Като две капки...  <p><strong><span style= #ЗаедноМожем - безвъзмездна отбрана за всички компании  Повече влакове в столичното метро, с цел да няма скупчвания Повече влакове в столичното метро, с цел да няма скупчвания  „ Саксо банк ”: Глобализацията е отговорна за ковид „ Саксо банк ”: Глобализацията е отговорна за ковид  <p>В сянката на <strong>COVID-19 </strong>&ndash; дебне ли ни нова <strong>заплаха?</strong></p> В сянката на COVID-19 – дебне ли ни нова опасност?  <p><strong>Олга Куриленко:</strong> Смятам, че изцяло оздравях</p> Олга Куриленко: Смятам, че изцяло оздравях  <p>Covid 19 - какво се случва в Европа</p> Covid 19 - какво се случва в Европа  Национален осигурителен институт преизчислява пенсиите на над 250 хиляди работещи пенсионери Национален осигурителен институт преизчислява пенсиите на над 250 хиляди работещи...  На фотографията: зам.-министърът на труда и обществена политика Зорница Русинова Зорница Русинова: Темпът на повишаване на безработицата...  На фотографията: ръководителят на БСЛ доктор Иван Маджаров БЛС: Всяка болница би трябвало да способства в битката с...  Родители подозират, че детето им е с COVID-19 Родители подозират, че детето им е с COVID-19 Всичко от през днешния ден Виц на деня - Муцка, на какъв брой си години? - На 28. - Е по какъв начин по този начин, нали синът ти е на 18? - Ми, порастват си децата. Кво…
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата  Венеция си отдъхва: водата в каналите е бистра  Мнение в отбрана на ген. Мутафчийски взриви интернет Мнение в отбрана на ген. Мутафчийски взриви интернет   Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид Водещи вести  Медицинският съвет към държавното управление с брифинг (НА ЖИВО) Медицинският съвет към държавното управление с брифинг (НА ЖИВО)  <p>202 са инфектираните с ковид у нас</p> Един нов случай на ковид у нас, 202 са инфектираните  <p>Covid 19 - какво се случва в Европа</p> Англия и Франция стягат ограниченията против разпространяването на ковид  DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото  Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19 Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19  Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за паника Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за паника  <p><strong>Българката</strong>, която огласи парижките балкони</p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР