Създаденият преди пет години калифорнийски стартъп Canoo, който е специализиран

...
Създаденият преди пет години калифорнийски стартъп Canoo, който е специализиран
Коментари Харесай

Стартъпът Canoo разработи електрически кевларен товарен автомобил за армията

Създаденият преди пет години калифорнийски стартъп Canoo, който е профилиран в производството на електрически транспортни средства, създаде лек тактически товарен кевларен електромобил (LTV) за работа в рискови условия и присъединяване във военни интервенции. Както е замислено от основателите, той ще може да транспортира разнообразни артикули " от шперплат до военно съоръжение ". Кевларът е органически полимер, пара-арамидно влакно, стабилно на влага и изгниване. Кевларът е изобретен през 1966 година от Стефани Куолек за компанията DuPont, която има лиценза за производството му. Влакната от този материал имат поразителни якостни качества. Проба от кевлар е до 5 пъти по-здрава от проба от стомана със същото тегло. Издържа на температура до 450 ° С, като над тази температура сублимира. 

В началото моделът за товарният автомобил е бил  замислен изцяло като граждански електромобил за фамилни ваканции и пътувания, само че в един миг представители на американската войска се заинтересували от него. В резултат на това тази година беше подписан контракт за създаване на особено тактическо транспортно средство на основата на първичния модел.

LTV е в положение да издържи на рисковите условия на военни дейности във военна зона, за което тялото и обособените съставни елементи са направени от композитни материали и кевлар, което подсигурява неговата издръжливост и ниско тегло. В взаимозависимост от изпълняваната задача са планувани две версии - под формата на пикап и бордов камион. За сигурността на превозените артикули LTV е оборудван със специфична система за закрепване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР