Създаденият към кабинета медицински съвет, от който се очакваше допълнителна

...
Създаденият към кабинета медицински съвет, от който се очакваше допълнителна
Коментари Харесай

Медицинският съвет към кабинета прекратява дейността си

Създаденият към кабинета медицински съвет, от който се очакваше спомагателна здравна експертиза в битката с ковид, приключва активността си, заяви Би Ти Ви. Медията цитира изявление на ръководителя на съвета проф. Коста Костов, което е доказано и от други членове на съвета.

Според Костов медицинският съвет е извършил задачата си да напише логаритми за лекуването и откакто това към този момент е реалност, съветът може да се разпусне. Съветът изготви 400 страници отчет, който включва здравна информация за проучвания, изследвания и всичко, което се случва в дагностиката, симптоматика и терапиите на инфекията ковид COVID-19.

До разпускането на съвета се стигна след серия от остри конфликти с членовете на националния щаб. Още със сформирането си съветът влезе в остро несъгласие с щаба по тематиката потребление на бързи проби. Стигна се до закани от страна на началника на щаба ген. Венцислав Мутафийски, че няма да разреши търгаши да подвеждат страната за закупуване на проби, които не са точни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР