Създадената организация на предварителния приемателен пункт на ГКПП „Дунав мост“

...
Създадената организация на предварителния приемателен пункт на ГКПП „Дунав мост“
Коментари Харесай

Организацията за посрещане на бежанците на „Дунав мост“ получи висока оценка от ООН

Създадената организация на предварителния приемателен пункт на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе за посрещане на бягащите от войната в Украйна е ефикасна и бърза

Това разгласи координаторът по изключителни обстановки към Върховния Комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) Такеши Морияма при срещата си със заместител регионалния шеф Людмил Христов и кмета на Община Русе Пенчо Милков. Припомняме, че това бе и първият проработил в страната сходен пункт. „ Виждам отличното съдействие сред институциите и високата степен на организация и връзка сред тях. Поздравления за постигнатото равнище на работа “, сподели още Морияма. От своя страна заместител регионалният шеф Людмил Христов увери представителите на ВКБООН, че на място на мигрантите се дава цялостна информация, здравна помощ при нужда, както и топли питиета и пакетирани храни. „ В всекидневен контакт сме с Министерски съвет и работим с всички институции в района, тъй че да подсигуряваме нужните условия за хората от Украйна “, съобщи още Христов.

По последни данни от началото на спора в страната са влезнали малко над 209 000 украинци, като близо 80% от тях са минали през българо-румънската граница. Почти половината от всички минали през северната ни граница са употребявали граничния пункт при Русе. Влезлите украинци в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ от 24-и февруари насам са 81 433. Голяма част от тях обаче минават директно през страната, като все още останалите в България са към 94 000.

В срещата взе участие и заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова, както и специалисти от ВКБООН.

Предходната среща с комисариата бе преди месец и на нея представителите на Върховния Комисариат на Организация на обединените нации за бежанците показаха подготвеност за подпомагане при провеждането на взаимни осведомителни акции, както и да вземат участие в непрекъснат продан на информация и даване на просветителни материали допустимо най-близко до общностите, наранени от спора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР