Създадена е стройна схема и заводите, които са горили отпадъци,

...
Създадена е стройна схема и заводите, които са горили отпадъци,
Коментари Харесай

Министър Димитров: Заводите, които са горили отпадъци, вече няма да го правят

Създадена е стройна скица и заводите, които са горили боклуци, към този момент няма да го вършат, изясни пред NOVA министърът на околната среда и водите Емил Димитров по отношение на следствието на нелегално горене на италиански отпадък у нас, във връзка на което през вчерашния ден бе осъществена акция на прокуратурата и ДАНС.

„ Оставили сме циментовите фабрики единствено на три места, където да направляваме. Имаме редица старания ”, сподели още той.

Арестът на заместник-министъра му звучал „ неприятно ”. Добави, че е заел поста по време на сходна акция, при която изведоха предишественика му Нено Димов. „ Аз отивам, с цел да изкарам мандата на обединението. Не съм желал това място. Ако има по-достоен – незабавно да идва ”, показа Ревизоро. И изясни, че е оказал помощ за всичко, което прокуратурата поискала от него през вчерашния ден.

„ В Министерството аз имам правото да отстранявам, а не заместник-министърът. Уволненията се извършат от мен и на районните структури - шефовете. Техният състав обаче се уволнява по места от шефовете ”, добави министърът на околната среда и водите. 

„ Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се оказа, че има – една жена, предходната година, която се е справяла едва с активността си. Тя обаче не е отговаряла за тези неща ”, разяснява още Димитров. 

Той сподели още, че при него не е идвал никой, с цел да се оплаче, че против него е извършен напън от страна на зам.-министъра. „ Не виждам по какъв начин може да притиснеш някого, тъй като нещата минават през няколко индивида. Още повече, че известията са от чужбина ”, безапелационен беше отрасловият министър.

На въпрос дали има основани условия да не се ревизира и да се гори или третира нещо, което е неразрешено, той отговори по този начин: „ Аз платих от джоба си един център, който да следи вноса в България. Не ми е било детска фантазия. Както в този момент има 240 депутати – да пристигна по-достойният въобще няма да го бавя. Но някак си все на мен се случва ”, изясни той и добави, че е коментирал проблемите, терзанията и какво следва да се направи с основния прокурор и премиера.

Емил Димитров уточни, че се среща от време на време с Иван Гешев, с цел да беседват. „ За 40 дни успяхме да овладеем границите, успяхме да се разберем с бизнеса, който внася боклуци – легално през чужбина, това да става през пристанищата, с влакове и под надзор. Разбрахме се и в случай че бъде импортиран боклук с подправени документи – къде ще попадне ”, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР