Създадена е необходимата организация за зимно поддържане на републиканските пътища

...
Създадена е необходимата организация за зимно поддържане на републиканските пътища
Коментари Харесай

Николай Нанков: Пътищата са почистени, няма ограничения за леките автомобили

Създадена е нужната организация за зимно поддържане на републиканските пътища и няма ограничавания в придвижването на леките коли поради снеговалежите, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Агенция „ Пътна инфраструктура ". За камионите над 12 тона е лимитирано придвижването през Троянския проход и по пътя Шипково - Рибарица.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
Министър Нанков заяви, че се чака намаляване на температурите, а във вторник-сряда градусите ще паднат под нулата и ще има нови снеговалежи.

Всичко е на асфалт, превантивно е направена обработка против замръзване на всички места, заяви районният министър.

До 21 декември ще завършат всички ремонтни действия по пътната мрежа, с цел да могат умерено да пътуват водачите за идните коледни и новогодишни празници.
 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
Днес към 500 машини са работили в регионите със снеговалеж, като най-вече 160 са в Софийска област. Призовавам водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия и да карат деликатно, защото и при предходните снеговалежи, макар основаната организация имаше водачи, които не бяха с подобаващи гуми и сътвориха спешни обстановки, сподели министър Нанков. Той напомни, че преди две седмици Автомагистрала " Тракия " е била затворена за близо 2 часа поради неопитен водач на камион, който се е завъртял и по този метод е попречил работата както на снегопочистващата компания, по този начин и пътуването на всички останали водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР