Създадена е необходимата организация между ЦФЛД и НЗОК да няма

...
Създадена е необходимата организация между ЦФЛД и НЗОК да няма
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването: Няма необработени заявления за лечение на деца в чужбина

Създадена е нужната организация сред ЦФЛД и НЗОК да няма необработени заявки за лекуване на деца в чужбина. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

До 29 март т. година Център „ Фонд за лекуване на деца “ приема по открития ред заявките на всички родители, чиито деца се нуждаят от лекуване в чужбина. Както в този момент, по този начин и в идващите работни дни до края на този месец, нито едно заявление няма да бъде върнато от чиновниците на ЦФЛД.

Всички стартирани преписки по заявките на родителите ще бъдат автоматизирано трансферирани към Националната здравноосигурителна каса, която от 1 април ще поеме функционалностите на Фонда.

Екипите от двете институции всекидневно работят взаимно по подготовката за прекосяване на Фонда към НЗОК, с цел да може на 1 април работата да продължи безпроблемно за нуждаещите се от лекуване деца и техните родители.

Нито един пациент няма да бъде върнат, без да му е предоставена опция да подаде заявление. Всяко едно заявление ще бъде прегледано и по него ще бъде взето решение.

Няма мотив за терзание от закъснение на лекуването на децата, защото е основана нужната организация за непрекъсваемост на процеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР