Създадена е фондация Лили Иванова, чиято цел е популяризиране достиженията

...
Създадена е фондация Лили Иванова, чиято цел е популяризиране достиженията
Коментари Харесай

Лили Иванова създаде фондация, която ще погълне цялото й наследство

Създадена е фондация " Лили Иванова ", чиято цел е разпространение достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и повишение на тяхното равнище, оповестиха от екипа на най-голямото име в българската поп музика.

По думите им Лили Иванова, която постоянно е казвала, че принадлежи на своята аудитория, от дълго време обмисля по какъв начин да бъде съхранено и след нея голямото ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко генерации българи. Затова във фокуса на активността на фондацията първостепенно ще бъде запазване на творчеството на " най-големия български поп реализатор за всички времена " и запазване на името ѝ за бъдещите генерации като създател със значителен принос за българската просвета.

Пеещото сърце на България

Мисията на живота на " пеещото сърце на България ", както назова Лили Иванова поетът Стефан Цанев, постоянно е била да подарява обич, да възпява любовта, да основава креативен и естетически категории, образец за нацията.

Фондацията на Лили Иванова ще подчертава точно върху разпространение и разпространяване на това голямо и скъпо творчеств като неотменна част от българската културна съкровищница, в това число и след нейната кончина, посредством всички вероятни аудио, видео, печатни форми и носители.

Проектът

В дългогодишната си кариера Лили Иванова ни смайва непрестанно със своя непреклонен дух и непрестанен блян да се движи единствено напред и нагоре, следвайки международни професионални стандарти. Затова в бъдещата си активност фондация " Лили Иванова " ще следва нейния път – ще провежда всевъзможни събития и действия от културен темперамент – концерти, съоръжения, изложения. Ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, трансформирала се в икона, се споделя още в известието от екипа Лили Иванова.

По думите им единствено по този начин името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите генерации като образец на певчески и житейски феномен, предан на публиката и на музиката.

За да извърши задачите си, фондацията ще създава и осъществя както лични планове, по този начин и ще взе участие в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.

Наследство

Цялото си завещание – духовно и материално, певицата трансферира на фондацията. В отговорностите на фондацията влиза " запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и други ", се споделя още в известието.

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство. С този собствен акт огромната Лили Иванова завещава на най-голямата си обич – публиката, цялото си благосъстояние – творчеството и всички активи от него, се споделя още в известието.

Българска телеграфна агенция
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР