Създаден е нов текстов шрифт, който ни помага да запомняме

...
Създаден е нов текстов шрифт, който ни помага да запомняме
Коментари Харесай

Шрифтът, който няма да забравим

Създаден е нов текстов шрифт, който ни оказва помощ да запомняме по-добре.

Група откриватели създават нов шрифт, наименуван Sans Forgetica, за който се твърди, че оказва помощ на хората да запаметят по-лесно информацията, която четат. Sans Forgetica (което се превежда като " без забравяне " ) е основан благодарение на проучвания в региона на типографията и логиката на психиката , с цел да се усъвършенства метода, по който текста и неговият формат се обработват в нашия мозък.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Angie Ehrsam (@tycheargeia) на Окт 17, 2018 в 7:00 PDT

Според DailyMail текстът се основава на " трудности ", които изискват от читателите да положат малко повече старания, което на собствен ред им разрешава да запомнят информацията, която четат. Очаква се шрифтът да помогне на тези, които четат вестници, книги и даже студенти, които би трябвало да се потрудят малко повече, с цел да запомнят нужната информация за изпити и други задания.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Marcus Key (@marcus_key) на Окт 3, 2018 в 4:54 PDT

Шрифтът е създаден от проучвателен екип в университета RMIT в Австралия, който включва принцип за проучване, прочут като " желателно усложнение ". Той употребява избрани трудности (като изчезнали елементи от избрана писмен знак ), с цел да подкрепи образователния развой, позволявайки на четящия да разбере по-добре информацията.

Това води до основаването на нов шрифт , който е фундаментално друг от всички други шрифтове . Въпреки че измененията в текста като че ли попречват качествата за четене, той в действителност се чете даже по-лесно.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от NowThis Future (@nowthisfuture) на Окт 11, 2018 в 7:18 PDT

С други шрифтове неведнъж читателите като че ли гледат незадълбочено на тях, без да се основават следи на паметта . Sans Forgetica основава задоволително затруднение в текста, което води до опазване на паметта .

Така освен ще се усили интереса към четенето, само че и това ще помогне на доста хора, от възпитаници до четящи за наслаждение, вестници, онлайн публикации или книги, да запаметят информацията по-лесно и да я обработят по по-полезен метод .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР