Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат,

...
Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат,
Коментари Харесай

Производители, преработватели и търговци на биопродукти влизат в регистър

Създаден е електронен указател за операторите и подизпълнителите, които създават, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични артикули, оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите. Целта е обезпечаване на повсеместен мониторинг на биологичното произвеждане в страната, според условията на регламентите на Европейския съюз.

От 19 август контролиращите лица са длъжни да стартират да вкарват в него информация за идентификация на площи, животни, пчелини и аквакултурни единици. Ще се вписват и издадени дерогации, подписани контракти за узаконяване и надзор, документи, както и други данни свързани с биологичното произвеждане.

Съгласно Закона за използване на Общата организация на пазарите на аграрни артикули от Европейския съюз всеки оператор и/или подизпълнител, би трябвало да удостоверява информацията, която е въведена в регистъра. Това би трябвало да бъде осъществено в период до 10 календарни дни от трансферирането на данните за оператора от контролиращото лице.

За осъществяване на посочените отговорности е нужен дипломиран електронен автограф (КЕП) или личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националната организация по приходите. ПИК може да се издаде във всеки офис на Национална агенция за приходите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР