Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат,

...
Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат,
Коментари Харесай

МЗХГ пусна електронен регистър за операторите на биологични продукти

Създаден е електронен указател за операторите и подизпълнителите, които създават, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични артикули, оповестява Министерство на земеделието, храните и горите - МЗХГ.

Целта е обезпечаване на повсеместен мониторинг на биологичното произвеждане в страната, според условията на регламентите на Европейския съюз.

От на следващия ден (19 август), контролиращите лица са длъжни да стартират да вкарват в него информация за идентификация на площи, животни, пчелини и аквакултурни единици. Ще се вписват и издадени дерогации, подписани контракти за узаконяване и надзор, документи, както и други данни свързани с биологичното произвеждане.

Съгласно Закона за използване на Общата организация на пазарите на аграрни артикули от Европейския съюз всеки оператор и/или подизпълнител, би трябвало да удостоверява информацията, която е въведена в регистъра. Това би трябвало да бъде осъществено в период до 10 календарни дни от трансферирането на данните за оператора от контролиращото лице.

За осъществяване на посочените отговорности е нужен дипломиран електронен автограф (КЕП) или личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националната организация по приходите. ПИК може да се издаде във всеки офис на Национална агенция за приходите.

Новия указател можете да намерите тук: Регистъра на биологичното земеделие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР