Създаде се усещането, че тези момчета там са познати и

...
Създаде се усещането, че тези момчета там са познати и
Коментари Харесай

Генка Шикерова: Агресивните мъжете на събитието на ГЕРБ се държаха като у дома си

Създаде се чувството, че тези момчета там са познати и че събитието се охранява от своебразни цивилен отряди, тъй като те ходеха и общуваха от самото начало с хора с радиостанции, с хора, които явно са част от това събитие. Те бяха вътре от самото начало. Обикаляха гладко и макар обстановките, които сътвориха, никой в нито един миг не повика полиция, не пожела да ги изгони, не ги помоли да изоставен мероприятието.
Това сподели пред бТВ журналистът Генка Шикерова, която дружно с Полина Паунова от " Свободна Европа " описаха за експанзията против тях по време на партийното събитие на ГЕРБ в „ София Тех Парк “.

По думите им тези момчета се виждат в няколко видеа, в това число в това с Паунова, както и във видеото с багра настрана от местата, където са настанени делегатите на форума. И макар че от ГЕРБ отхвърлиха въпросните мъже да имат общо с тях и ги дефинираха като „ провокатори “. Според Полина Паунова и Генка Шикерова държанието на маскираните приказва друго.

Още по-необяснимо е за какво откакто единият от мъжете атакува Паунова и захвърля телефона ѝ, никой не се намесва. Това е видно във видеото на случката, оповестено във „ Фейбсук “. Единственият човек, който подхваща дейности, е жена с къса руса коса, която става известно е чиновник на НСО и няма ангажимент към защитата на събитието.

Вчера още по време на форума стана ясно, че и медийният консултант на земеделския министър – Ася Попова, също е била нападната от същите хора. Това описа самата тя пред публицисти.

Паунова разясни, че е провела диалог с Попова и е попитала има ли записи на нападението, при което тя дала отговор позитивно. Към края на вчерашния ден обаче тези записи по този начин и не стигат до Паунова. Тя от своя страна дава показания в Столична дирекция на вътрешните работи за случилото се. По думите ѝ към този миг други хора не са разпитани.

Припомняме, че от ГЕРБ през вчерашния ден излязоха със следния коментар:

“За страдание, платени провокатори пробиха защитата на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, по този начин и с протестиращите жители. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и публицисти. Настояваме проверяващите органи да разкрият всички обстоятелства и условия към днешните конфликти и отговорните да понесат отговорност”.

От Министерство на вътрешните работи по-късно обявиха, че са получили сигнали за голям брой нарушавания на публичния ред: ”Предприети са оперативно- издирвателни дейности за определяне на всички участници в случаите. Работата, в това число и инспекция на други противоправни действия, продължава под надзора и управлението на Софийска районна прокуратура”.

АЕЖ излезе с позиция - до премиера, до основния прокурор и до ръководителя на Европейската национална партия Доналд Туск: “Настояваме да оповестите детайлности по какъв метод е обезпечена вътрешната защита на събитието, с какви указания са разполагали охранителите и по какъв начин младите мъже, нападнали журналистката са получили достъп до събитието... Защо голям брой делегати с баджове стоят безучастно и гледат сцената, до момента в който публицисти викат за помощ и упорстват за интервенция на охраната”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР