Създаде се грешно впечатление, че представителите на ГЕРБ в Европейския

...
Създаде се грешно впечатление, че представителите на ГЕРБ в Европейския
Коментари Харесай

Асим Адемов: Не ни е страх от Лаура Кьовеши

„ Създаде се неверно усещане , че представителите на ГЕРБ в Европейския парламент не сме дали своят вот за избирането на Лаура Кьовеши за основен прокурор, тъй като изпитваме боязън от нея. Това изрично не е по този начин “. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов по време на събитието " Европейски избори 2019 – равносметката. Перспективи и провокации пред новите членове на Европейския парламент ", проведено от Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница ". То е част от самодейността " Европа те чува! Гласувай! ", а медийни сътрудници са Actualno.com и Expert.bg. Въпросът към него бе заложен от някогашния народен представител от Реформаторския блок Петър Славов.
Асим Адемов акцентира, че от ГЕРБ нямат терзания от възможното избиране на Лаура Кьовеши като европейски прокурор. „ Решението за гласоподаване влезе в последния миг, само че аз към този момент имах проекти за пътешестване и нямаше по какъв начин да вземам участие в него. Наивно е да се мисли, че партия ГЕРБ има някакви терзания от Кьовеши . Наивно е да се счита, че ние няма да гласуваме за нея, тъй като се тормозим “, съобщи Асим Адемов. „ Който и да е основен прокурор – знаете, че има трима претенденти, той би трябвало да си встъпи в служба и в действителност да проверява злоупотребите. Не би трябвало да оставаме с усещане, че злоупотреби има единствено в България. Такива има във всички страни и ние с неспокойствие чакаме избирането на основен европрокурор. Нямам никакви терзания кой ще бъде основен прокурор “, безапелационен бе Адемов.
Моето персонално мнение е, че европейската прокуратура би трябвало да може да взе участие и в национални следствия и да притегля към наказателна отговорност лица в страните, в които националната прокуратура бездейства. Такъв отговор даде на въпрос на Actualno.com Асим Адемов като продължение на тематиката по отношение на избора на нов основен прокурор. Той обаче акцентира, че това е персонално мнение и не показва позицията на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР