„Съзаговорниците“ на Тръмп вече започват да се обръщат един срещу друг

...
Последното обвинение на Джак Смит срещу Доналд Тръмп все още
Коментари Харесай

Последното обвинение на Джак Смит срещу Доналд Тръмп все още не е от преди две седмици, но предполагаемите „съзаговорници“, идентифицирани в него, вече започват да се обръщат един на друг – и някои от тях дори не го укриват.

Някои от главните лейтенанти на бившия президент и предполагаеми съзаговорници в заговора за отмяна на изборите, като консервативния адвокат Джон Ийстман, настояха, че опитът е напълно законен и се основава на солидни доказателства. Други обаче наскоро се опитаха да се дистанцират от усилията на другите, имплицитно прехвърляйки вината за всяко потенциално престъпно поведение върху други участници в опита за преврат на Тръмп.

„Това е „моля, не поставяйте аз в затвора, вкарайте онзи друг в затвора, стратегия, която със сигурност ще се появи в един или друг момент“, казва един адвокат, работещ в правната орбита на Тръмп.

Адвокати на ветерани от дейностите на Тръмп след изборите като Руди Джулиани и Кенет Чезебро – и двамата бяха идентифицирани като сред шестимата неназовани „съзаговорници“ в последното федерално обвинение срещу Тръмп – сега хвърлят вината върху други от правния екип на кампанията или хора, близки до тогавашния президент. Джулиани и неговият адвокат сега открито опустошават и обвиняват предполагаемите „откачени“ дейности на Сидни Пауъл, друг адвокат, който работи върху усилията на Тръмп след изборите. На всичкото отгоре Чезебро, ключовият архитект на хитростта на Тръмп с фалшивите избиратели, сега се опитва да омаловажи участието си в усилията, разпространявайки евентуалната вина и престъпно излагане на други места.

И през последните седмици Тръмп и собствените му адвокати са посочили пределно ясно, че част от правната им защита ще се основава до голяма степен на аргументите за „съвет на адвокат“ - с други думи, ще включва адвокати изкупителни жертви, които са правили само това, което Тръмп ги е инструктирал да направят или е искал да направят .

Прокурорите изглеждат твърде щастливи да се хванат за тези разделения. Източници, които са били в стаята с персонала на специалния прокурор, казват на Rolling Stone, че през последните няколко седмици офисът на специалния прокурор е сигнализирал, че възнамерява да окаже натиск върху половин дузина „съзаговорници“, изброени в обвинителния акт срещу Тръмп. Представители на канцеларията на специалния прокурор също изглеждат необичайно добре информирани за съществуващите пукнатини между членовете на усилията на Тръмп след изборите, според тези, които са разговаряли с канцеларията.

Враждата между Джулиани и Сидни Пауъл — друг адвокат и предполагаеми съзаговорници на Тръмп — е сред разследваните от прокурорите, казват източници, запознати със ситуацията. Скорошни свидетели разказаха подробности за задкулисната вражда между двамата адвокати. Те също така са разказали на разследващите разказите си за личните лудории на бившия кмет на Ню Йорк през месеците след деня на изборите през 2020 г.

В допълнение към напрежението в рамките на MAGAland, преливащо в публичното пространство, Робърт Костело, адвокатът на Джулиани, се опита за да постави възможно най-много разстояние между своя клиент и част от работата на Пауъл, за да запази Тръмп на власт. категорично казвайки на CNN: „Руди Джулиани няма нищо общо с това“ и „не можете да привържете Руди Джулиани към шантавата идея на Сидни Пауъл.“

По-специално Пауъл беше основен фокус на специалните офиса на адвоката, съвсем наскоро през последните няколко дни, както Rolling Stone съобщи миналата седмица, с някои съюзници на Тръмп, които вече са предоставили на Министерството на правосъдието това, което смятат за уличаващи доказателства срещу Пауъл.

„Ако аз бях федералните и исках да изградя дела срещу [досега необвинените] „съзаговорници“, за да приложа максимален натиск върху тях, за да видя какво ще… трябва да кажат за [бившия] президент, точно така аз да го направя“, казва човек, запознат отблизо с неотдавнашния разпит.

„Много вероятно е няколко други да бъдат обвинени“, казва човекът. „Джак Смит не забавя темпото.“

Възможността някой от бившите съветници на Тръмп да стане държавен свидетел и да свидетелства срещу него или негови помощници или близки сътрудници вече е очевидна за два пъти импийчмънтния бивш президент.

Това лято Тръмп помоли някои от своите политически и правни съветници да назоват кои — особено сред разследваните или разпитаните от службата на специалния прокурор — според тях са най-„уязвимите“ и има вероятност да се провалят натиск от страна на прокурорите, според двама души, които са го чули да пита за това.

Миналата седмица дългогодишният сътрудник на Джулиан и съюзник на Тръмп Бърни Керик седна на почти петчасово доброволно интервю със служители на специалния прокурор, и неговият адвокат посочи с пръст за прекомерни твърдения за изборни измами към трампистката Пауъл. Керик не е сред шестимата необвинени предполагаеми съзаговорници, но беше помолен от федерални следователи да предложи разказите си, свързани с множество предполагаеми съзаговорници на Тръмп и други теми.

„Поведението на Сидни Пауъл е в рязък контраст с това на Руди Джулиани и президента Тръмп, които искаха да направят само твърдения, които могат да бъдат подкрепени с доказателства“, твърди Тим Парлаторе, адвокатът на Керик, пред Rolling Stone. Преди това Parlatore е бил един от най-добрите адвокати на Тръмп, които се занимаваха с разследванията на Джак Смит.

Адвокатът на Керик продължава: „Присъствието на Сидни Пауъл в същата съдебна зала също би подкопало значително делото [на Джак Смит] срещу президента, защото президентът и неговите адвокати биха могли лесно да посочат Сидни и да кажат: Там има доказателства за правене на съзнателно неверни твърдения, не тук. И президентът Тръмп отхвърли усилията на г-жа Пауъл.“

Това е мнение, споделяно от Джулиани, а също и от различни високопоставени членове на собствения екип на Тръмп, които биха били развълнувани, ако Пауъл се окаже един от хората, които вземат падането на атаката на Капитолия от 6 януари и усилията, довели до нея, казват източници, близки до Джулиани и бившия президент. -избирателна схема — той също намекна, че може би се опитва да се дистанцира от усилията на кампанията да размени списък с фалшиви избиратели. Това е, сега, когато плановете на фалшивите избиратели се превърнаха в централен фокус на разрастващото се криминално разследване на Министерството на правосъдието.

В изявление, изпратено миналата седмица до Rolling Stone, адвокатът на Чесебро направи разлика между бележките му клиент, автор на кампанията и как кампанията е действала върху тях. „Дали кампанията е разчитала на този съвет, както е възнамерявал г-н Чезебро“, пише адвокатът Скот Гръбман, „ще трябва да остане въпрос, който да бъде решен в съда.“

Очевидно, адвокатът на Чезебро добави: „Надяваме се че Fulton D.A. и специалният прокурор напълно признава тези проблеми, преди да реши срещу кого, ако има някой, да повдигне обвинение.“

За разлика от други видни адвокати, съмишленици на Тръмп, на Чезебро му липсва обширно родословие в консервативното движение. В Юридическия факултет на Харвард той учи при либералния конституционен учен Лорънс Трайб и присъства на набиране на средства за друг студент по право от племето – Барак Обама – през 2004 г.

Изявлението, публикувано за първи път на Rolling Stone в края на миналата седмица от Адвокатът на Чесебро предизвика още повдигнати вежди и спекулации сред висшите ешелони на Тръмпленд.

Според двама души, които са пряко запознати със ситуацията, изявлението, заедно с други разговори за последните ходове на Чесебро, е накарало някои от адвокатите на Тръмп и няколко членове от вътрешната орбита на бившия президент, за да се чудят дали архитектът на заговора с фалшивите избиратели се опитва да прехвърли цялата вина и потенциалната наказателна отговорност за същия този заговор върху Тръмп и неговите лоялни хора.

< p>„Тези опасения бяха споделени с [бившия] президент“, казва един от тези източници.

В неделя адвокатът на Чесебро отказа коментар по този въпрос.

Още от Rolling Stone

Поддръжници на Тръмп и ДеСантис, замесени в крещящ мач в Айова: Доклад

Тед Круз е бесен, Мерик Гарланд направи точно това, което поиска в случая с Хънтър Байдън

MAGA Mob призова за смъртта му, но Майк Пенс просто не може да напусне MAGA

Най-доброто от Rolling Stone

The Полезни идиоти Ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания през 2020 г.

Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР