Съюзниците от НАТО трябва да подкрепят Турция в конфликта със

...
Съюзниците от НАТО трябва да подкрепят Турция в конфликта със
Коментари Харесай

Ердоган настоява за помощ от НАТО след като подкрепи плана за Полша и Прибалтика

Съюзниците от НАТО би трябвало да поддържат Турция в спора със сирийските кюрди , откакто Анкара отхвърли възраженията си против проектите на алианса за защита на Полша и Прибалтика , разяснява президентът Реджеп Ердоган, представен от " Ройтерс ".

Преди срещата на върха в сряда, Турция разгневи другите членове на НАТО , като съобщи, че ще блокира проекта за защита , до момента в който не дефинират кюрдската милиция YPG за терористична организация.

Пред кореспонденти в Лондон Ердоган съобщи, че Турция отхвърля възражението си против проекта за Прибалтика , откакто генералният секретар на НАТО Столтенберг и водачите на Германия, Франция и Полша желаеха поддръжката на Турция.
 Ердоган разгласи Русия за главен сътрудник, а НАТО би трябвало да се обнови
Ердоган разгласи Русия за главен сътрудник, а НАТО би трябвало да се обнови

" Ние поддържаме продуктивното съдействие с Китай - възходяща мощ "

" Всички ни се обадиха и ни помолиха за поддръжка по този въпрос. След диалози с моите сътрудници казахме " да " на това, само че не би трябвало да ни изоставяте в битката против терора ", изяснява Ердоган

Столтенберг разяснява пред кореспонденти след срещата на върха, че съдружниците не са обсъждали по какъв начин да дефинират YPG по време на своите договаряния .

Отношенията сред Турция и нейните съдружници по НАТО имат редица проблеми , от решението на Анкара да купи на съветски системи С-400 до политиката на Сирия.

Анкара упреква своите съдружници, че не й дават задоволително поддръжка против закани и в приютяването на повече от 3,5 милиона сирийски бежанци .
 Ердоган и Тръмп с половинчасова „ доста продуктивна среща”
Ердоган и Тръмп с половинчасова „ доста продуктивна среща ”

Това написа в " Туитър " Фахретин Алтън

Турция декларира, че има за цел да сътвори " безвредна зона " в част от североизточна Сирия , откакто почисти региона от YPG, и смята, че сирийските бежанци могат да бъдат заселени там .

Ердоган прикани съдружниците да обезпечат средства за неговите проекти , които разиска с немския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Борис Джонсън на срещата на върха.

Ердоган разяснява, че до момента единствено една страна, която той не показва, дава обещание поддръжка за проектите на Турция в Сирия .

Той добавя, че ч етиримата водачи са се съгласили да се срещнат още веднъж в Истанбул през февруари .
 Еспър: Съединени американски щати се изтегли от североизточна Сирия, а Турция е скъпа част от НАТО
Еспър: Съединени американски щати се изтегли от североизточна Сирия, а Турция е скъпа част от НАТО

Тръмп удостовери, че оставя войски да пазят петрола в Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР