Съюзниците от НАТО проведоха в сряда военно учение за тестване

...
Съюзниците от НАТО проведоха в сряда военно учение за тестване
Коментари Харесай

НАТО тества ПВО отбрана в Румъния

Съюзниците от НАТО организираха в сряда военно обучение за тестване на въздушна и противоракетна защита в Румъния , към седмица откакто и хвърли светлина върху пролуките в небесния щит на алианса, оповестява " Ройтерс ".

Френска система за противовъздушна защита, ситуирана в Румъния, отблъсна симулирана офанзива от съюзнически бойни самолети , заяви военновъздушното командване на НАТО в Рамщайн в Западна Германия.
 Германия е предложила на Полша
Германия е предложила на Полша " Пейтриът "

Това е станало преди дни

Турски изтребители F-16, испански Eurofighter, американски самолети Grower , предопределени за електронна война и френски Rafale от самолетоносача " Шарл де Гол "  в учението в учението .

" В отговор на войната на Русия против Украйна, ние продължаваме да укрепваме нашето въздържане и отбрана в източната част на алианса ", сподели представителят на НАТО Оана Лунгеску.

Тя сподели, че алиансът е добавил повече изтребители и самолети за наблюдаване в наблюдаване, дружно с повече наземни средства за противовъздушна защита и способни за противовъздушна защита кораби в морето .

" Учения като това подсигуряват, че силите на НАТО могат да работят дружно и да останат подготвени да отговорят на всяка опасност от всяка посока ", означи тя.

Франция разположи своята система за противовъздушна защита SAMP/T в Румъния от май. Тя е предопределена да пази бойни полета и чувствителни обекти като летища и пристанища против крилати ракети , самолети, дронове и тактически балистични ракети .
 Полша се трансформира в новата европейска военна суперсила
Полша се трансформира в новата европейска военна суперсила

Не ясно обаче дали ще й стигнат парите за поддръжка на огромната войска в бъдеще

Няколко други съдружници също реалокираха такива оръжия към източния фланг на НАТО след нахлуването на Русия в Украйна: германските Patriot са ситуирани в Словакия, Съединените щати употребяват Patriot в Полша, а Испания изпрати системи NASAMS в Латвия.

Въпреки това, гърмежа с това, което наподобява е заблудена украинска противовъздушна отбранителна ракета в Полша във вторник предходната седмица, хвърли светлина върху нуждата НАТО да запуши повече пропуски във въздушния си щит .

След Студената война доста съдружници от НАТО понижиха броя на единиците, фокусирани върху заканите от небето , отразявайки оценката, че в бъдеще ще би трябвало да се оправят единствено с лимитирана ракетна опасност, идваща от страни като Иран.

Това усещане се промени фрапантно с съветската инвазия , която накара съдружниците от НАТО да усилят запасите от муниции и да се оправят с минусите на противовъздушната защита.
 Столтенберг: НАТО е в подготвеност да отбрани Румъния и всеки съдружник
Столтенберг: НАТО е в подготвеност да отбрани Румъния и всеки съдружник

Войната на Русия трансформира Черно море във военна зона, което допуска нарасналото стратегическо значение за Румъния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР