Съюзниците от НАТО на среща с Украйна в сряда дадоха

...
Съюзниците от НАТО на среща с Украйна в сряда дадоха
Коментари Харесай

НАТО обеща подкрепа и милиарди за обтаната на Украйна през 2024 г.

Съюзниците от НАТО на среща с Украйна в сряда дадоха ясно да се разбере, че ще продължат да дават на страната огромна военна, икономическа и филантропична помощ и след съвсем двегодишната война с Русия, оповестява " Роктерс ".

В изказване след видеоконференцията НАТО добави, че страните членки са обрисували плановете за даване на  милиарди евро през 2024 година на Украйна.

" НАТО изрично осъжда съветските ракетни и безпилотни офанзиви против украински цивилни, в това число с оръжия от Северна Корея и Иран, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Докато Москва ускорява своите удари против украински градове и цивилни, съдружниците от НАТО ускоряват въздушната защита на Украйна. "
 Украйна чака съветски ракети, а и севернокорейски
Украйна чака съветски ракети, а и севернокорейски

Едва ли си коства да чакаме нещо по-ново, декларират военновъздушните сили на Украйна

Украйна беше показана на онлайн срещата от генерал-лейтенант Микола Олешчук, командващ военновъздушните сили на Киев и заместник-министъра на вътрешните работи Алексей Сергиев.

и удари двата най-големи града в Украйна, Киев и Харков, по-рано този месец в нова вълна от тежки въздушни удари.

Срещата на НАТО в сряда се организира по искане на Украйна.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази вяра във вторник, че срещата на Съвета НАТО-Украйна в сряда ще бъде последвана от бързи задължения за подкрепяне на противовъздушната защита на страната му да отблъсне талази от опустошителни съветски въздушни офанзиви.
 Шолц тръси още поддръжка в Европейски Съюз за Украйна на среща на върха през февруари
Шолц тръси още поддръжка в Европейски Съюз за Украйна на среща на върха през февруари

Иска Европейски Съюз да сформира лист на цялата военна помощ, която страните членки възнамеряват тази година

" На първо място, ние чакаме срещата да форсира сериозните решения за по-нататъшното подсилване на противовъздушна защита на Украйна. Както във връзка с актуалните системи, по този начин и на техните муниции, сподели той. Ние сме надълбоко признателни на всички наши сътрудници, които не престават да дават на Украйна средствата за отбрана на нейното небе. "

Кулеба прикани съдружниците

" Осигуряването на постоянни доставки на ракети и други системи е главен приоритет, който би трябвало да бъде приключен през днешния ден, не на следващия ден. Освен това, колкото по-успешна е противовъздушната защита на Украйна, толкоз по-малка е вероятността съветска ракета или дрон инцидентно да прелети в граничещото въздушно пространство на НАТО, добави той.

В края на декември началникът на въоръжените сили на Полша сподели, че съветска ракета

" Във всички аспекти има смисъл нашите съдружници да активизират всички налични сили за подсилване на противовъздушната защита на Украйна тъкмо в този момент ", сподели Кулеба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР