Съюзниците от НАТО изразиха категоричната си солидарност с Турция по

...
Съюзниците от НАТО изразиха категоричната си солидарност с Турция по
Коментари Харесай

НАТО категорично подкрепи Турция във връзка със ситуацията в Сирия

Съюзниците от НАТО показаха безапелационната си взаимност с Турция по време на изключителното съвещание на Алианса, което се организира в Брюксел по искане на Анкара. То беше свикано по силата на член 4 от Вашингтонския контракт на НАТО във връзка със обстановката в Сирия.

В известие, оповестено на уеб страницата на НАТО се показва, че в срещата са взели участие представители на всички 29 съюзнически страни.

" Съюзниците показаха най-дълбоки съболезнования по отношение на гибелта на турските бойци покрай Идлиб. Те осъдиха неизбирателните въздушни удари на сирийския режим и неговата поддръжничка Русия в Идлиб и ги приканиха да спрат настъплението си, да зачитат интернационалното право и да поддържат напъните на Организация на обединените нации за намиране на спокойно решение. " - се споделя в изказването.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е подчертал, че Алиансът застава изрично зад Турция и ще продължи да я поддържа с редица ограничения, в това число с подсилване на противовъздушната й защита.

По силата на член 4 от Договора за НАТО всяка страна-членка може да изиска когато и да е съвещания, в случай че реши, че териториалната й целокупност, политическата самостоятелност или сигурността й е застрашена.

Припомняме, по-рано беше обявено, че 33-ма турски военни са починали в провинция Идлиб при въздушна офанзива на силите на режима на Башар Асад. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР