Съюзниците доставиха на Украйна бойни машини за милиарди долари и

...
Съюзниците доставиха на Украйна бойни машини за милиарди долари и
Коментари Харесай

Bloomberg: „Контранастъплението“ започна, а украинските танкове попълват списъка с бойните загуби

Съюзниците доставиха на Украйна бойни машини за милиарди долари и в този момент чакат военни триумфи, написа Bloomberg. Западните спонсори биха желали да имат вяра, че парите не са изхарчени на вятъра, само че предоставеното съоръжение към този момент стартира да попълня описите със загуби.

Нови украински танкове и бойни машини по стандартите на НАТО се появяват на бойното поле, до момента в който военните анализатори споделят, че Киев стартира дълго чакано контранастъпление.

Произведените в Германия танкове Leopard и американските бойни машини Bradley, които напредват към град Токмок в Южна Украйна, се появиха на фотоси, оповестени от съветски военни блогъри, които наподобяват същински. Това обявиха от Osint Defender, онлайн група, която събира разследваща информация от свои източници. Групата заяви, че е геолокирала изображенията и ги е проверила за имитация.

Кадрите са взети от видеоклип на съветското министерство на защитата, показващ ескорт от транспортни средства, които вземат участие в борба, и най-малко една от тях е унищожена. Oryx, друга онлайн група, която каталогизира загубите на бойни машини от двете страни, сподели първия погубен танк Leopard 2A4.

„ Украинската контраатака стартира ", сподели Бен Бари, старши помощник по сухопътни интервенции в основания в Лондон Международен институт за стратегически проучвания. От 4 юни украинските войски започнаха офанзива по линията на прикосновение. „ Те са ориентирани към това да удържат съветските сили на място и да изкарат техните слаби места. "

Украйна чака тази акция да изтласка съветските войски от по-голямата част от нейната територия, да консолидира поддръжката измежду своите съдружници и да предотврати натиска от някои столици за започване на мирни договаряния, които ще изискват избрани отстъпки от Киев. Американските и европейските държавни управления предоставиха на украинската войска оръжия и военни инструктори на стойност десетки милиарди долари за подготовка за офанзивата. В рамките на тази атака Въоръжените сили на Украйна би трябвало да нанесат удари по съветските въоръжени сили, които от месеци укрепват отбранителните си позиции.

Според почитан европейски чиновник остава неразбираемо дали почналите украински интервенции са главният удар или опит да се намерят недостатъци в съветската защита.

Украинските сили реализираха прочут прогрес на юг тази седмица, само че загубите на ВСУ са обилни, сподели служителят при изискване за анонимност. Очаква се Киев да се опита да раздели на две следената от Русия зона, като прекъсне жизненоважни линии за доставки за съветската войска в Крим.

" Контраофанзивата е малко евентуално да се развие като една широкомащабна интервенция ", сподели Институтът за проучване на войната (ISW) в четвъртък. " Най-вероятно тя ще се състои от доста интервенции на разнообразни места и с друга активност, които ще се проведат в продължение на доста седмици. " Мозъчен концерн във Вашингтон съобщи, че украинските загуби може да са най-големи в първия стадий.

Все още някои съветски военни блогъри не престават да настояват, че управляващите в Москва не признават триумфите на Украйна.

Началникът на съветския щаб Валерий Герасимов рапортува на президента Владимир Путин в четвъртък, че украинските сили, с размер към бригада, са атакували съветски позиции през нощта, само че не са съумели да пробият съветската защита, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

По-рано тази седмица министерството разгласява видеозапис, с който твърди, че съветски хеликоптери унищожават танк Leopard, макар че по-късно самостоятелни анализатори споделиха, че това е някакъв тип селскостопанско съоръжение.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр сподели в четвъртък, че се водят боеве на юг и покрай източния град Бахмут, само че не даде спомагателна информация.

Разполагането на огромен брой танкове Leopard и Challenger 2 или бойни машини на пехотата като Bradleys и German Marders, които Украйна получи от декември, би алармирало за началото на контранастъпление, сподели Бари от IISS.

Той сподели, че отчетите на съветски военни блогъри от покрай Токмок също допускат, че най-малко една от новосформираните и приключени украински щурмови бригади към този момент е в деяние.

„ Русия възнамерява да взе участие в линейни отбранителни борби от окопи, употребявайки курсове с трудности, оттегляйки се към по-дълбоки отбранителни позиции под огневи напън ", сподели Бари. „ Ключовата неопределеност е размерът на действителните съветски сили, които могат да отговорят на украинските удари, с цел да блокират тях и да контраатакуват украинските въоръжени сили.

Украйна е образувала към девет щурмови бригади за контранастъпление.

„ Всичко занапред стартира, сподели в Telegram канала на Министерството на защитата Иван Попов, командващ 58-ма войска, и ние сме подготвени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР