Съюзници на руския лидер Владимир Путин призовават той вече да

...
Съюзници на руския лидер Владимир Путин призовават той вече да
Коментари Харесай

Руски депутати, съюзници на Путин, искат той да се нарича владетел, а не президент

Съюзници на съветския водач Владимир Путин приканват той към този момент да не се назовава " президент ", а " държател " (на съветски - правитель). Това. Според Либерално-демократическата партия (ЛДПР) на починалия Владимир Жириновски обичайна съветска купа " държател " повече приляга на Путин, в сравнение с измислената от американците през ХVIII век купа " президент ".

Според пресслужбата на парламентарната секта на ЛДПР,, купите " държавен глава " или " държател " са по-привични за руснаците.

Названието на длъжността на президента постоянно е смущавало руснаците. Терминът " президент " като глава на изпълнителната власт за пръв път е употребявано в края на XVIII век в Съединени американски щати и доста по-късно се е популяризирал по света. В Русия тази дума в исторически проект е относително нова, и не е съумяла да се наложи дефинитивно, тъй че умерено може да бъде сменена, означават от ЛДПР.

Наследниците на Жириновски считат, че на руснаците са по-близки термини като " държавен глава " или " държател ". Освен това от партията означават, че президентът, който е бил назначен през 1991 г и настоящият съветски президент са две разнообразни по статут лица. Според тях Борис Елцин е определен по Конституцията на РСФСР, а Владимир Путин - към този момент по Конституцията на Руската федерация.

По-рано за заменяне на някои заимствани термини се оповестиха от горната камара на съветския парламент (Федералното събрание) - Съвета на Федерацията. Председателят Валентина Матвиенко съобщи, че потреблението на непознати термини в Русия е просто голословно. Тя заръча на комитета по просвета, обучение и просвета да прегледа въпроса. Според нея е належащо да се подхващат законодателни ограничения за запазване на родния език.

Крайнодясната партия ЛДПР има 22 от общо 450 места в Държавната Дума и е употребена от Кремъл да прокарва по-радикалните хрумвания и да обезпечава популяризирането им, отбелязва " Дейли мейл ". А починалият към този момент водач на партията Владимир Жириновски беше неприкрит последовател на твърдите ограничения против Украйна и Запада.

Самият Путин участва на погребението на Жириновски, който умря на 6 април след тежко боледуване, което демонстрира околните му връзки с Кремъл, показва " Дейли мейл ".

На 22 декември 2021 г Жириновски предсказа в тирада пред депутатите в Думата, че съветската инвазия в Украйна на 22 февруари (всъщност тя стартира през нощта на 23 февруари и бе оповестена публично от Путин на 24 февруари сутринта) и разгласи " нова посока на съветската външна политика ", напомня английското издание.

Това беше последната тирада на Жириновски в Думата и неговото изгубване от публичнта сцена стана мотив за клюки, че е ядсал Кримъл, като е издал новината за идната инвазия, която Путин желал да резервира в загадка. Жириновски бе прочут с провокативното си държание и атизападни словоизлияния, които го държаха известен в продължение на повече от три десетилетия, отбелязва " Дейли мейл ".

Британското издание акцентира, че понятието " държател " има дълбоки исторически корени в Русия, символизирайки съвсем тоталната власт на семейството Романови като царе от 1613 до 1917 година " Цар " също по този начин има съвсем същото значение като " държател ", само че е по-близко до " император ", отбелязва " Дейли мейл ".

Титлата " президент " бе определена в края на съществуването на Съветския съюз, когато Михаил Горбачов бе наименуван негов президент. Преди него, водачите на Съюз на съветските социалистически републики бяха известни като ръководители на Централния комитет на Комунистическата партия или генерални секретари. Критиците на Путин настояват, че той към този момент има тотална власт в Русия и ръководи като тираничен цар.

Идеята за новата купа на Путин идват, до момента в който той " приготвя нови офанзиви против Украйна и и придвижва военни запаси към грацита с Украйна ", както разгласи английското министерство на защитата, откакто Кремъл предизвести, че " същинските боеве още не са почнали ".

" Русия придвижва аварийни сили от цялата страна и ги концентрира към границата с Украйна за идни настъпателни интервенции ", обявиха източници от английското министерство на защитата. Според тях обаче съветските бойни елементи не са пълноценни, доста от тях са небрежно събрани и им липсват съответен военен опит и въоръжения, приключва обявата на " Дейли мейл ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР