Съюзници на арестувания руски опозиционен политик са изправени пред възможни

...
Съюзници на арестувания руски опозиционен политик са изправени пред възможни
Коментари Харесай

Арести и заплахи от затвор за съюзници на Навални

Съюзници на задържания съветски опозиционен политик са изправени пред вероятни санкции и затвор по правосъдни каузи, които ускоряват натиска върху преди митингите през уикенда.
Съюзниците на Навални възнамеряват да проведат демонстрации в събота в десетки градове в поддръжка на кремълския критик, който бе задържан и затворен при завръщането си в Русия след съвсем съдбовно отравяне с нервозен сътрудник.
Няколко близки съратници на Навални, сред които известната активистка и неговата говорителка Кира Ярмиш, бяха арестувани късно в четвъртък за приканване на руснаците да се причислят към демонстрациите. Те са изправени пред солидни санкции и затвор.
33-годишната Собол е упрекната в неведнъж нарушение на законодателството за обществените събирания, което носи оптималната санкция до 300 000 рубли (4 000 долара), сподели нейният юрист Владимир Воронин пред Агенция Франс Прес. Собол, която има малко дете, евентуално няма да получи затвор през днешния ден, сподели Воронин. Но той предизвести, че в случай че тя бъде приета за отговорна, управляващите по-късно могат да открият наказателно гонене против нея.
Ярмиш, 31-годишната говорителка на Навални, която е прекарала нощта в пандиза, е упрекната в нарушение на законодателството по отношение на обществените събирания и може да бъде арестувана за 10 дни, съобщи юристът й Вероника Полякова пред Агенция Франс Прес. Преди ареста на Ярмиш тя записа видеоклип, призоваващ за огромна интензивност в събота.
 Навални смъкна Путин в нокдаун - по какъв начин ще реагира Русия? Навални смъкна Путин в нокдаун - по какъв начин ще реагира Русия?
Двучасовият филм на Алексей Навални и неговия екип " Дворецът за Путин. Историята на най-големия рушвет " е събрал 21 милиона гледания за...
„ Нашето бъдеще безусловно зависи от броя на хората, които ще излязат на улицата “, сподели тя.
Вчера и през днешния ден бяха арестувани и други съдружници на Навални, в това число координаторът на офисите на опозиционния политик в далечния източен град Владивосток.
Прокурорите предизвестиха руснаците да не излизат на улицата по време на пандемията от ковид, а държавният контролен орган предизвести платформите на обществените медии, в това число видеоприложението TikTok, да не предизвикват малолетните да вземат участие в митингите.
Миналата седмица 44-годишният Навални се завърна в Русия от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервно-паралитичен сътрудник " " при офанзива, за която той упрекна съветските служби за сигурност и президента Владимир Путин. След ареста си той пусна следствие за богат парцел в Черно море, за който се твърди, че е благосъстоятелност на Путин. Двучасовият видеорепортаж е бил гледан повече от 53 милиона пъти от стартирането му във вторник, трансформирайки се в най-гледаното следствие на рецензия на Кремъл в YouTube.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР