Съюзник на президента Владимир Путин отправи днес ново ядрено предупреждение

...
Съюзник на президента Владимир Путин отправи днес ново ядрено предупреждение
Коментари Харесай

Русия отправи ново предупреждение за възможен ядрен удар

Съюзник на президента Владимир Путин насочи през днешния ден ново нуклеарно предизвестие към Украйна и Запада, когато референдумите, оповестени от Русия за въведения към анексирането на четири украински района, навлязоха в своя пети и финален ден.

Последният удар на Москва пристигна в миг, когато европейските страни побързаха да проверяват необясними течове в два съветски газопровода под Балтийско море, които ще попречат на напъните за рестартиране на главната линия, по която съветски газ се доставя до Германия.

Кремъл, който за изясни предходни спирания на доставките на съветски газ за Европа с механически проблеми, съобщи, че не може да изключи бойкот, само че не сподели от кого и прикани за следствие.

Конфронтацията на Русия със Запада докара до повишение на световната инфлация и изостряне на енергийната и продоволствената рецесия в доста страни след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, което бе посрещнато от строги западни наказания и съветски ответни ограничения.

Ядреното предизвестие, отправено от Дмитрий Медведев, заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, е едно от няколкото, отправени през последните седмици от Путин и неговите сътрудници.

Анализаторите настояват, че те имат за цел да възпрат Украйна и Запада, като загатнат за подготвеност за потребление на тактически нуклеарни оръжия за отбрана на новоприсъединената територия, където през последните седмици съветските сили се сблъскаха със мощни украински контраатаки.

Предупреждението на Медведев се различаваше от предходните с това, че той за първи път предвижда, че НАТО няма да рискува да стартира нуклеарна война и да влезе непосредствено във войната в Украйна, даже в случай че Москва нанесе удар по Украйна с нуклеарно оръжие.

" Вярвам, че НАТО няма да се намеси директно в спора даже при този сюжет ", съобщи Медведев в обява в Телеграм.

" Демагозите оттатък океана и в Европа няма да умрат в нуклеарен апокалипсис ".

Фиктивни референдуми

Гласуването за присъединение към Русия в четири украински района, отчасти следени от Москва - Херсон, Луганск, Донецк и Запорожие, навлезе в петия си финален ден. Западът съобщи, че няма да признае резултатите от референдумите, които счита за противозаконни и фиктивни.

Руски държавни чиновници нееднократно са предупреждавали, че могат да употребяват нуклеарни оръжия за отбрана на новите територии, в случай че силите на Киев, които към този момент управляват част от тях, се опитат да завземат това, което Москва твърди, че скоро ще смята за своя суверенна територия.

НАТО и Съединените щати не са оповестили обществено по какъв начин биха дали отговор на съветска нуклеарна офанзива против Украйна, само че Джейк Съливан - консултант по националната сигурност на Белия дом, съобщи в неделя пред CBS, че Вашингтон е разяснил на Москва това, което той дефинира като " пагубни последствия " за Русия.

Михайло Подоляк - консултант на украинския президент, съобщи в изявление за швейцарския вестник „ Blick ”, че Украйна се приготвя за опцията за съветски нуклеарен удар, само че сподели, че отговорността за възпирането на Русия е на нуклеарните страни.

"...Къде тъкмо би трябвало да евакуираме хората при положение на съветски нуклеарен удар против Украйна? ", попита той. " Ето за какво потреблението на нуклеарни оръжия е въпрос на световна сигурност - към този момент не става въпрос единствено за Украйна ".

В същото изявление Подоляк съобщи, че украинците, които са помогнали на Русия да провежда референдумите за анексиране, ще бъдат упрекнати в държавна измяна и ще получат минимум пет години затвор.

" Разполагаме със описи с имена на хора, които са взели участие по някакъв метод ", сподели той и добави, че украинците, които са били принудени да гласоподават, няма да бъдат осъдени. Украински публични лица оповестяват, че урни с бюлетини са били носени от врата на врата, а жителите са били принуждавани да гласоподават пред съветски войски.

Нито една от провинциите не е напълно под контрола на Москва и боеве се водят по цялата фронтова линия, като украинските сили регистрират все по-голям прогрес, откакто по-рано този месец разгромиха съветските войски в пета провинция, Харков.

Британското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че Путин евентуално ще разгласи присъединението на окупираните райони към Руската федерация по време на обръщението си към Народното събрание на 30 септември. /БГНЕС, Ройтерс
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР