Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български

...
Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български
Коментари Харесай

България и Армения стартират взаимоизгодно бизнес сътрудничество

Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подкрепя български компании за осъществяване на общи планове и износ. Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев участва на подписването на Меморандум за съгласие сред българската Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия и Съюзът на производителите и работодателите в Армения.

Документът подпомагащ установяването на контакти с сътрудници на място и реализирането на търговия сред Армения и България, бе подписан от изпълнителния шеф на ИАНМСП Бойко Таков и президента на Съюза Арсен Казарян. На срещата бе контрактувано бъдещото образуване на бизнес конгрес в България, насърчаващ основаването на общи бизнес планове сред двете страни и беше разисквана опцията български артикули да бъдат предлагани в арменски хранителни вериги магазини.

Зам-министър Манолев по време на срещата си с министъра на икономическото развиване и вложенията на Република Армения Тиган Хачатрян съобщи, че възнамерява основаването на общи ограничения, насърчаващи взаимната търговия на България и Армения, осигурявайки от наша страна цялостна институционална поддръжка за износ и вложения. Министър Хачатрян увери, че сходно цялостно подпомагане могат да чакат и представителите на българския бизнес.

По време на тази аудиенция бяха подписани Меморандуми за съгласие сред ИАНМСП, Арменския съюз на работодателите и Център за дребни и междинни предприятия, също и контракти сред компании от двете страни. В състава на българската делегация, ръководена от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, присъединяване взеха към 30 български компании.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР