Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български

...
Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български
Коментари Харесай

Арменската работодателска асоциация ще подпомага наши компании за реализиране на общи проекти

Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подкрепя български компании за определяне на контакти с сътрудници на място и реализирането на търговия сред двете страни. Това става по силата на Меморандум за съгласие сред българската Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП) и Съюзът на производителите и работодателите в Армения, подписан в наличието на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев. Подписи под документа сложиха изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков и президента на Съюза Арсен Казарян.

Български компании имат интерес за експорт на машини, електротехника, съоръжение за хранително-вкусовата индустрия, лекарства, козметика, дрехи и други, уточни зам.-министър Манолев по време на срещата си с Арсен Казарян. Двамата разискаха и опцията български артикули да се оферират в арменските хранителни вериги магазини. Договорено бе и дружно да се работи за образуване на бизнес конгрес в България за поощряване на повече общи планове сред бизнеса от двете страни.

България смята Армения за собствен обичаен стопански сътрудник, с който желаем да развиваме всестранно, дълготрайно и взаимноизгодно съдействие. Това акцентира заместник-министър Манолев по време на срещата си с министъра на икономическото развиване и вложенията на Република Армения Тигран Хачатрян. Двамата се сплотиха към мнението, че двете страни организират поредна политика на развиване на връзките, както на двустранна основа, по този начин и в границите на политиката на Европейски Съюз за развиване на връзките с Кавказкия район и Черноморието. „ Надявам се да набележим общи ограничения, с които да насърчим взаимната търговия, като при интерес от страна на арменски компании, те ще имат цялостна институционална поддръжка в България, без значение дали става въпрос за износ или за вложения “, акцентира Александър Манолев. Министър Хачатрян увери, че и представителите на българския бизнес могат да разчитат на цялостно подпомагане, а редица наши артикули са познати и търсени на техния пазар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР