Съюзът на Обединените автомобилни работници (UAW) разшири текущата си стачка,

...
Съюзът на Обединените автомобилни работници (UAW) разшири текущата си стачка,
Коментари Харесай

Автомобилна стачка на UAW: 8700 работници на Ford в Кентъки свалиха инструменти

Съюзът на Обединените автомобилни служащи (UAW) разшири настоящата си стачка, като затвори най-големия цех на Ford.

UAW сподели, че 8700 служащи са напуснали завода за камиони в Кентъки в отговор на отхвърли на Ford да продължи напред в договарянето на контракта.

Това е внезапна ескалация на стачката против Ford, General Motors и Stellantis, която стартира предишния месец.

UAW оказва напън върху производителите на коли да дават по-високи заплати и да създадат други усъвършенствания в новите трудови контракти.

Това е първият в 88-годишната история на синдиката, който се насочва към автомобилните производители от Детройт Три, които групово наемат повече от 140 000 членове на UAW, едновременно.

Членството на UAW съставлява повече от 400 000 дейни служащи в необятен набор от браншове, в това число лечебни заведения и университети.

Работниците стартират историческа стачка в американските автомобилни колоси Стачката на автомобилните служащи ескалира с навлизането в третата седмица

С напускането в сряда, което спря производството на доходоносни пикапи, към една пета от Автомобилните служащи към този момент са свалили принадлежности.

В изказване Ford назова последния ход на UAW " извънредно безконтролен ".

Заводът за камиони на Ford в Кентъки генерира $25 милиарда (£20 милиарда) годишни доходи, което съставлява една шеста от световните доходи на компанията от коли.

Последното овакантяване е предизвестие за General Motors и Stellantis, където договарянията с UAW не престават.

То също по този начин идва във време на по-широки трудови безредици и гласове облак от неустановеност към промишленост, която съставлява 3% от националната стопанска система.

Преди две седмици президентът на Съединени американски щати Джо Байдън стана първият настоящ президент на Съединени американски щати, посетил техните пикети в поддръжка на стачкуващите служащи в колите в Мичиган, където той сподели, че служащите „ заслужават “ покачвания и други отстъпки, които търсят.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР