Съюзът на международните превозвачи у нас осигурява храна, вода и

...
Съюзът на международните превозвачи у нас осигурява храна, вода и
Коментари Харесай

Раздават храна, вода и маски на блокираните тираджии на границата с Турция

Съюзът на интернационалните превозвачи у нас обезпечава храна, вода и защитни средства за блокираните на границата с Турция водачи на камиони.

Общо 2 000 бутилки вода от 1,5 л, 5000 кроасана, 1000 маски, 1000 чифта ръкавици и 1000 дезинфектанта ще получат бедстващите тираджии.

Помощта е безплатна и се дава от членовете на браншовата организация в взаимна акция с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

Продуктите са доставени тази заран, като доброволци от страна на превозвачите ще оказват помощ и за раздаването им на водачите. Подборът е съгласуван с рекомендациите на управляващите и организациите с опит в оказването на помощ при такива рецесии, като са извършени диалози и с браншови организации от турската страна, показват от Съюза.

" Зелени " коридори за доставки желаят интернационалните превозвачи

Тираджиите са изнервени поради опашките по границите

Опазването на здравето и живота на водачите на камиони без значение от тяхната народност е наш главен приоритет и в такива моменти би трябвало да сплотяваме напъните, да търсим дружно решения и всеки да прави, каквото е допустимо, декларира ръководителят на УС на Съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков.

Той показва, че блокирането на преноса сред Европа и Турция води до в допълнение натоварване върху транспортния бизнес у нас в спешна обстановка. По този начив с изключение на опасности за водачите, забавянето на границата води до загуби, още по-трудно действие и още работни места под въпрос.

От Съюза показват подготвеност да подкрепят търсенето на решения за запазването на така наречен " зелени коридори " за свободно напредване на стоките от първа нужда.

Припомняме, от седмица на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " има километрични опашки от тирове за влизане в Турция. Причина за забавения трафик са изключителните ограничения, въведени от Турция поради разпространяването на ковид. Ако преди за денонощие се обработваха по 2200-2300 камиона, то в този момент броят им е едвам към 1500 в двете направления.
 Спираме тировете за Турция, часове по-късно анулираха заповедта
Спираме тировете за Турция, часове по-късно анулираха заповедта

Мярката е краткотрайна, само че ще изтече след експлицитната й анулация

Тежкотоварните камиони се ескортират от полиция, само че изискванията в региона са извънредно тежки, в това число и хигиенично . На моменти опашката доближава до 50 км. и завършва в региона на Харманли. Българският червен кръст, Турският червен полумесец и Международната асоциация по превоза провеждат филантропична интервенция измежду водачите .

Вчера ъс заповед на здравния министър Кирил Ананиев краткотрайно беше неразрешено влизането в България на тирове, пътуващи за Турция . Часове по-късно обаче заповедта беше анулирана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР