Съюзът на демократичните сили напълно подкрепя предложените от правителството мерки

...
Съюзът на демократичните сили напълно подкрепя предложените от правителството мерки
Коментари Харесай

СДС: Здравето е безспорен приоритет, но да помислим и за бизнеса и принудително неработещите

Съюзът на демократичните сили изцяло поддържа препоръчаните от държавното управление ограничения против ковид и приветсва гласуването на българския парламент за въвеждане на изключително състояние.

В моменти, когато сме изправени пред опасност за здравето и живота, обединяването на българските политици от всички партии, е отговорно и заслужаващо възторженостти.

Това деяние сподели, че „ Съединението прави силата “ към момента не е изчерпано от наличие. Надяваме се, че откакто преодолеем с общи старания опасността от ковид, българската политическа класа все по-често ще постъпва националноотговорно, без оглед на цвят и идеологии.

Призоваваме всички наши сънародници да бъдем солидарни, дисциплинирани и виновни. Не бива да одобряваме рестриктивните мерки като лишаване на свободата, а като единствен метод да запазим здравето и сигурността на нацията.

Като одобряваме, че точно здравето е приоритет и дефинираме подхванатите ограничения за опазването му като съответни и навременни, ние сме уверени, че такива би трябвало да бъдат планувани и за дребните и междинни компании, които са застрашени от банкрут.

Много от тях, тези от сферата на услугите, са принудени да работят с лимитирано работно време и потенциал или да затворят. Другите, от групата на произвеждащите съставни елементи или крайни артикули, имат закъснение и анулация на поръчки. Всичко това води до понижаване и прекъсване на приходите и до неспособност за обслужване на заеми, веселба на заплащания на заплати, осигуровки, налози, такси и лихви.

Ние, от Съюз на демократичните сили, считаме, че е нужно час по-скоро да започва спор в Съвета за тристранно съдействие за приемането на антикризисни, стабилизиращи решения в поддръжка на дребния и междинния бизнес.

Необходими са незабавни ограничения за отбрана на най-уязвимите дребни и междинни предприятия, които ще пострадат най-вече от рестриктивните мерки, които се постановат по отношение на COVID-19.

Може да се работи в посока на удължение на периода за първата вноска на всички налози с месец или два.

Да се водят договаряния с банките за веселба на заплащанията на главници и лихви или да се търсят благоприятни условия за понижаване на лихвите и увеличение на погасителния интервал.

Да се потърсят механизми за компенсиране на наложително неработещите.

Да се потърси навременна помощ от Европейския съюз.

Държавата и общините да излязат от обичайна си роля на бирник и да станат същински сътрудник на дребния и междинния бизнес, с цел да му оказват помощ да оцелее и да запазят опцията да бъде още веднъж правилен поданик, след излизане от спешната обстановка

Вярваме, че общите старания и благосклонност ще оказват помощ допустимо най-безболезнено да преминем и през това тестване.

Да си пожелаем пандемията да отшуми бързо и да се молим на Господ за България и целия свят! /sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР