Съюзът на демократичните сили многократно е заявявал, че разединена десницата

...
Съюзът на демократичните сили многократно е заявявал, че разединена десницата
Коментари Харесай

Румен Христов: Десницата трябва да намери сили за обединение до вота за Европарламент

Съюзът на демократичните сили неведнъж е заявявал, че разединена десницата няма бъдеще или по-скоро няма да има триумфа, който чакат нашите гласоподаватели, тъй че би трябвало да вървим в тази посока, така  Румен Христов , който е заместител ръководител на Съюз на демократичните сили, разяснява в ефира на " Хоризонт " опциите за обединяване в дясно, допълвайки:
Разбира се, че няма да е елементарно - ние осъзнаваме това, поради на това, че десницата е построена от хора индивидуалисти, всеки със своите визии. Но аз не виждам, в случай че приказваме примерно за Съюз на демократичните сили и ДСБ, не виждам никакви идеологически разлики.  Ние сме били едно цяло, били сме доста пъти дружно и считам, че ще намерим взаимни отстъпки и сили да бъдем отново дружно за следващите  избори. Защото би трябвало да си даваме сметка, че идващите по календар избори - не приказваме за предварителни, само че идващите избори са изборите за Европарламент, където бариерата е много висока. Тя е съвсем 7% от една страна, от друга страна  - ползата на всички участници в този избирателен развой не е толкоз огромен, едвам речем за локални избори или за парламентарни избори./.../  Докато за Европарламента имаме шанса да присъстваме с един, дай Боже, двама народни представители - евродепутати и тогава хората, които, така да се каже, " дърпат каруцата ", са по-малко  - т.е. ние би трябвало да намерим сили да сме дружно, тъй като, в случай че нямаме представител в Еврорламента заради следващото ни разцепление, тогава възможностите ни за парламентарните избори понижават още повече.

Съюз на демократичните сили са изпратили публично предложение до управлението на ДСБ за провеждането на среща  за разискване на опциите за обединие в дясно, сподели още Христов и означи, че са отворени да беседват и с другите си сътрудници в дясното политическо пространство:

Реформаторският блок извърши своята роля. Разбира се, че допуснахме неточности. Пак споделям, че страстта е доста мощна при хората в дясно, само че, по този начин или другояче, имаше неща, които бяха позитивни - те са свързани най-много с настояването за промени, които обаче сега изобщо не се случват.  Много неща ни обединяват  -примерно отношението към АЕЦ " Белене ", към " Южен поток ", проевропейската ориентировка, пронатовската ориентировка на България, желанието за осъществяване на промени в правосъдната система. може би това е най-важното нещо./.../  Изобщо неща, които са базови, основополагащи - те по никакъв метод не ни разделят.  Да, в нюансите имаме несъмнено различия  - примерно с представителите на зелените обединения несъмнено няма да бъдем на една и съща позиция, само че има, по този начин да се каже, допустимост на това, което може да бъде друго при нас и базови неща, зад които би трябвало да застанем всички.

Цялото изявление може да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР