Съюзът на българските художници под патронажа на посолството на Швейцария

...
Съюзът на българските художници под патронажа на посолството на Швейцария
Коментари Харесай

Ръка и разум - разкази в изкуството

Съюзът на българските художници под патронажа на посолството на Швейцария в България показва независима галерия на швейцарската художничка Терезе Вебер. Тя е измежду значимите представители на жанра Paper Art и приет създател на актуалната швейцарска арт сцена.

Картините й може да се прегледат до 7 юни в изложба " Райко Алексиев ", ул. " Раковски " 125.

Представяйки повече от 50 произведения, изложбата в София предлага комплицирана и разнообразна гледка на творчеството на Вебер, както и на разнообразни техники и подходи, които тя употребява през последните 25 години.

Вебер е родена през 1953 година в Швейцария, живее в Хергисвил и Арлес-хайм. До 2018 година е професор по дизайн и изобразително изкуство в Университета за приложни науки на Северозападна Швейцария. Специализациите в Япония, Китай, Далечния изток, Централна Азия и Кавказ задълбочават интереса й към непознатите култури, тяхната история и археология. Вебер е изключителна освен като художник, тя е и бележит академик в региона на хартията. Резултатите от своите експедиции до Китай, Тибет, Далечния и Средния изток тя разгласява още през 2004 година под заглавие " Езикът на хартията. Двухилядолетна история. " По време на изложбата ще е разполагаем обстоен азбучник (160 стр.), публикуван от немския издател " Wienand ", Cologne.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР