Съюзът на албанския обществен транспорт съобщи вчера, че автобусите няма

...
Съюзът на албанския обществен транспорт съобщи вчера, че автобусите няма
Коментари Харесай

Албанските автобусни компании са застрашени от фалит заради кризата с горивата

Съюзът на албанския публичен превоз заяви през вчерашния ден, че рейсовете няма да продават месечни карти за август поради нарастването на цените на горивата на фона на икономическата рецесия, оповестява уеб сайтът Екзит, представен от Българска телеграфна агенция.

Операторите желаеха от държавното управление нов антикризисен пакет, който да ги субсидира, защото цените на горивата не престават да са високи. Те споделят, че в случай че това не се случи и в случай че не им се разреши да вдигнат цените на билетите, тази услуга ще би трябвало да затвори изцяло.

Предишният пакет помощ беше на стойност 5 милиона $ и беше употребен за субсидиране на цената на горивото на литър за лицензирани градски, крайградски и междуградски линии за три месеца.

" Съюзът на публичния превоз изисква незабавна интервенция на държавните управляващи, да одобрят дотации за продължение на антикризисния пакет или, в случай че не създадат това, да одобрят увеличение на цените на билетите, тъй че услугата да може да носи облага. Ако държавното управление не отговори, операторите няма да могат да предложат месечни билети (абонаменти) за август 2022 година, което може да докара до нашето затваряне ", показват превозвачите.

Риджин Кошя, ръководител на Градския превоз, съобщи, че пакетът дотации за горивата е изминал през юни, а операторите не могат да се оправят с нарастването на цените на горивата през последния месец.

" Всички оператори на градски превоз са финансово неспособни да си разрешат високите цени на горивото. По тази причина те към този момент не продават абонаменти, защото цената е по-ниска от цената на билета.

Ние сме срещу нарастване на цените на билетите за жителите, само че в случай че секторът не продължи да бъде субсидиран, в случай че няма различен антикризисен пакт, резултатите от неналичието на поддръжка ще бъдат фалит на фирмите ", акцентира той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР