Съюза на демократичните сили в Хасково представи новите хора в

...
Съюза на демократичните сили в Хасково представи новите хора в
Коментари Харесай

Димо Стоянов: СДС подкрепя протестите, но не ги организира

Съюза на демократичните сили в Хасково показа новите хора в партията, както и разгласи, че е съвсем подготвена с програмата си за ново и по-добро ръководство на града. Легендарната демократична партия е реорганизирана и възродена с младежи с хрумвания и хъс, които са спечелили още веднъж участие на Съюз на демократичните сили в организацията на Европейските демократични студенти.

Адвокат Димо Стоянов, който е дълготраен водач на Съюз на демократичните сили в област Хасково, сподели, че те поддържат митингите, само че не ги провеждат. Имаме много несъгласия с водената от ГЕРБ политика, тъй като те от дясно-центриска партия, станаха центриска и в този момент прокарват и много леви хрумвания в политиката и законопроектите си, добави Стоянов. Отделно протестиращите нямали ясни претенции за смяна в политическата система, а имало и претенции за президентска република, които подкопавали основите на демокрацията. Според Димо Стоянов всеки предварителен избор внася подозрения в страната ни у задграничните сътрудници.

От Съюз на демократичните сили съвсем са подготвени с стратегия за смяна в ръководството на Хасково. Това разгласи на конференция по отношение на годишнината от основаването на Съюз на демократичните сили регионалният ръководител на партията адв. Димо Стоянов.

По неговите думи и общинският съвет не работи пълноценно и не основава условия за развиването на града. „ Участието ни в идващия общински съвет е наложително “, разяснява идните локални избори през 2019 година Стоянов. Той изрази несъгласието си с бездействието и бездушието на настоящия общински съвет.

Стоянов добави, че структурите имат цялостна независимост да се коалират, само че означи, че това няма да стане с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи. Той добави, че занапред ще се мисли дали да се издигне претендент за кмет, което съгласно Стоянов дава преимущества. Ние ще си определим пет съществени точки, по които би трябвало да имаме еднообразно мнение с бъдещите си съдружни сътрудници, сподели той.

По неговите думи един от огромните проблеми е с урана във водата на Хасково. Общината би трябвало да изиска по-активна помощ от страната и да се търси европейско финансиране за възстановяване на водоснабдяването, тъй като цената на водата в Хасково е една от най-високите в България.

От партията имат съответни оферти за облекчения на компаниите с нововъведения, междинната класа и промени в законодателството. Те ще се борят за развиването на междинния и дребния бизнес у нас, който стои в основите на всяко демократично общество.

В конференцията участваха още секретарят на регионалното управление Любомир Михов и Райно Стоянов, който е член на висшия надзорен съвет. Райно Стоянов добави, че партията е отворена към младежите. Преди година и половина Съюз на демократичните сили съумя да си възвърне и участието в организацията на Европейските демократични студенти. И също така със всяка минала среща и присъединяване на дебатите там си подвига рейтинга и събира от ден на ден точки. Една от главните цели на младежкото Съюз на демократичните сили е удвояване на Брътния вътрешен артикул на страната ни със 100%, а това може да стане с подкрепяне на междинния бизнес, който е гръбнака на стопанската система ни. Това може да се реализира единствено с унищожаване на бюрократичните пречки в законодателството ни, добави Райно Стоянов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР