Сайтовете ще разполагат с 30 дни да премахнат подобни рекламиChrome

...
Сайтовете ще разполагат с 30 дни да премахнат подобни рекламиChrome
Коментари Харесай

Chrome ще блокира натрапчивите реклами

Сайтовете ще разполагат с 30 дни да отстранен сходни реклами

Chrome автоматизирано ще блокира рекламите, които не покриват стандартите

Гугъл вкарва адблокер за своя уеб браузър, чиято цел е да предотвратява проявлението на „ досадните ” и „ натрапчиви ” реклами на потребителите.

Още предходната година компанията анонсира желанието си да ограничи рекламите на цяла страница и рекламите с автоматизирано пускане на видео, както и някои други. Изборът кои реклами ще бъдат ограничавани ще бъде изработен от Коалицията за по-добри реклами – Coalition for Better Ads (CBA), образувана от компании, измежду които Гугъл и Фейсбук.
още по тематиката
Сайтовете ще разполагат с 30 дни, с цел да отстранен натрапчивите реклами, преди да стартира блокирането, оповестява BBC. Според изследване, извършено измежду 40 000 американски и европейски уеб консуматори, най-дразнещи са рекламите на цяла страница, които закриват наличието на уеб страницата, както и мигащите анимирани реклами.

„ Chrome автоматизирано ще блокира рекламите на уеб страниците, които не покриват стандартите за по-добри реклами – разяснява Крис Бенцел от Гугъл. – Когато поръчка за достъп бъде блокирана, Chrome ще демонстрира известие на потребителя, че е задействан адблокер, както и алтернатива да се деактивира тази конфигурация ”.

Индустрията като цяло приема тази смяна, съобщи Емили Тан, редактор в списание Campaign. „ Първоначално бяхме обезпокоени, че това ще докара до блокиране на рекламите на всички места, само че в този момент имаме по-ясна картина какво ще се случи ”, добавя тя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР