Сайтът за проверка на фактите - уличава номинираният за нов

...
Сайтът за проверка на фактите - уличава номинираният за нов
Коментари Харесай

Factcheck установи: Асен Василев лъже за Делян Пеевски

Сайтът за инспекция на обстоятелствата - уличава номинираният за нов министър председател на „ Продължаваме промяната “, вицепремиер и министър на финансите в оставка Асен Василев в неистина. Думите му са били ориентирани към депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски по време на вчерашното му присъединяване в предаването Панорама.

Асен Василев, вицепремиер и министър на финансите в оставка, „ Продължаваме промяната “: „ Г-н Пеевски мисля, че има 4 работни дни в Народното събрание, откогато това заседание е излъчено. Аз съм бил там много пъти на парламентарен контрол”.

Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи: „ А в случай че се окаже, че е неистина? “.

Асен Василев: „ Казах: Мисля, че има 4 работни дни. Не беше в този момент по време на бюджета, примерно “.

Мустафа Карадайъ: „ А в случай че се окаже неистина? “

Асен Василев: „ Ще се извиня “.

Реплики си бяха разменени след въпрос на водещия за депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и включването му в листата със наказания по закона „ Магнитски “ на Съединени американски щати.

„ Справка в уеб страницата на Народното събрание, направена от Factcheck.bg, демонстрира, че депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е регистриран в пленарната зала 33 пъти. Отсъствал е 55 пъти от общо 88 съвещания на сегашното 47-о Народно заседание. На процедура това значи, че от 3 декември 2021 година до 30 юни 2022 година официално неговите работни дни са 33, а не 4, както твърди Асен Василев. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР