Сайтът на подсъдимия олигарх Огнян Донев Клуб З“ отново се

...
Сайтът на подсъдимия олигарх Огнян Донев Клуб З“ отново се
Коментари Харесай

Псевдолиберални "есесовци" искат медийна диктатура

Сайтът на подсъдимия олигарх Огнян Донев „ Клуб З “ още веднъж се задейства против правото на независимост на медиите в България. Опитът на задкулисието да задуши всякаква опция, отвън мултиплицираните “опорни точки” от “медиите”- бухалки „ Капитал “, „ Дневник “, „ Медиапул “, „ Фрогнюз “ и „ Клуб Зет “, към този момент минава оттатък общоприетите опити за налагане на цензура и дискредитиране на съперници. Налице са очевидни дейности по налагането на псевдолиберална тирания.

В цел на арогантното манипулиране на публичното мнение този път е превърнато Представителството на Европейската комисия в София. В неизвестен материал, едва посещаемото сайтче на Донев „ Клуб Зет “, прави опит да жигосах институцията, че е споделила изявление на европейския комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос за вестник “Монитор”. Основен акцент на изявлението е желанието на Европейската комисия да завърши сполучливо присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.

Злобно, грозно и надменно днешните есесовци държат сметка – за какво Аврамопулос е дал изявление за издание с 20-годишна история – за какво в „ Монитор “, а не в техните „ морални “ и „ самостоятелни “ медии. Освен, че това издава тежки комплекси у списващите поръчковия уебсайт „ Клуб Зет “, демонстрира за следващ път същинското лице на самообявилите се борци за „ независимост “ на медиите.

Има и друго изцяло разумно пояснение за опитите за налагане на псевдолибералната тирания. Известно е, че кукловодите от задкулисието, към които принадлежи и Огнян Донев – фармацевтичен олигарх, притежател на „ Софарма “, са тези, които не желаят страната ни да е част от Шенгенското пространство, не желаят за България да отпадне унизителния “мониторингов механизъм” – изобщо не желаят България да се движи, даже и с дребни крачки, напред. Точно противоположното, олигарсите с проблеми с правораздаването (Огнян Донев е обвиняем за укриване на налози в изключително огромни размер) са тези, които избират страната ни да е обект на непрестанни офанзиви с компромати и клишета, списвани от подвластните от тях марионетки-журналисти и “препирани” през непознати медии.

Затова съгласно тях в „ Монитор “ „ не може “ и „ не би трябвало “, и по какъв начин по този начин някои от Европейската комисия се е осмелил да даде изявление в този вестник. Може единствено при тях – единствените „ носители “ на истината, морала и независимостта. Сигурно добре наподобява тази мантра в очите на досегашните ментори на обществото – тогавашни приватизатори за жълти стотинки, трансформирали се през днешния ден в олигарси с „ бели якички “. Мантрата им за „ само праведните “ медии през днешния ден е единствено една заблуда. Защото точно тези медии, с държанието си, са същинските рушители на свободното слово. Защото те не търпят друго мнение с изключение на своето лично. Защото те са медиите, напълно подвластни от парите на подсъдими олигарси и задгранични грантове. Медиите, сложили се в услуга на антинационалните и неолиберални доктрини, проповядвани от Сорос.

Олигархичното задкулисие по всякакъв начин се пробва да заглуши признанието, което Брюксел дава за постигнатото от страната ни след присъединението към Европейския съюз. За задачата на ежедневна база се провеждат всевъзможни хибридни мероприятия и в общественото пространство се спускат компромати, които вредят не толкоз на ръководещите, колкото на България като цяло. И всичко това, поради упоритостите на олигарси като Огнян Донев и Иво Прокопиев да придобият властови позиции, да притиснат правоохранителни институции, които да прекратят следствия против тях или да бъде подсигурено незабавното им оправдаване.
Клозетната “журналистика”, която за благополучие се радва на извънредно слаба читаемост и интерес, разчита на обстоятелството, че българските жители имат надалеч по-сериозни задължения и отговорности, с цел да се занимават с уплахите и неосъществените фантазии на олигарси като Донев и Прокопиев да ръководят подмолно страната.

В името на обективността, няма по какъв начин да не бъде припомнено, че точно Прокопиев и Донев бяха уличени в спускането на “опорни точки” и диктуване на тематиките, по които личните им издания би трябвало да се концентрират. През 2014 година в общественото пространство изтече мейл, в който Прокопиев издаваше разпоредби – какви материали да се появяват в поръчковите му “медии”- бухалки. По същото време в интернет-сайтове се появиха и записи от извършени в “Скайп” диалози сред олигарха Огнян Донев и актуалната основна редакторка на поръчковото му сайтче Светлана Джамджиева. Известните “разговори на Оги Доги и Светлана” демонстрираха грозната симбиоза сред капитал, властови упоритости и поръчкова псевдожурналистика.
Заради това, въобще не бе изненадващо арогантното самопризнание на Донев, което той самичък направи преди седмица, на колекция на ментори и марионетки, че е забранил на псевдожурналистите си от уеб страницата „ Клуб Зет “ да пишат за главния му бизнес – фармацията. Думите на Донев в действителност изясняват и за какво сайтчето му, няма нито един четец, оттатък шепата професионални протестъри, грантови анализатори, политически хибриди и малцината им еретически почитатели.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР