Сайтът на Европейската космическа агенция съобщи, че инженерите от ведомството

...
Сайтът на Европейската космическа агенция съобщи, че инженерите от ведомството
Коментари Харесай

Европа разработи ”вечен” спътников двигател

Сайтът на Европейската галактическа организация заяви, че инженерите от ведомството са създали и тествали " безконечен " сателитен мотор.

В качество на работно тяло на правотоковия йонен мотор експертите са употребявали атмосферния въздух. По този метод устройството ще може да бъде употребявано за задвижване на галактически апарати, намиращи се на не доста високи орбити - до 200 километра над Земята.

С негова помощ спътниците ще могат да се нареждат там за доста дълго, на практика безкрайно време.

Принципът на работа на йонните мотори се състои в йонизацията на газови частици и тяхното ускоряване благодарение на електростатично поле. Газовите частици в такива мотори се форсират до доста по-високи скорости спрямо химическите. Йонните мотори са и по-икономични, само че техен главен проблем е дребната им двигателна сила.

Поради тази причина те се инсталират най-вече на галактически апарати с дребни размери, настоящи в изискванията на далечния космос, където слънчевите акумулатори на процедура са неефективни.

Правотоковият йонен мотор няма потребност от контейнер с гориво. Вместо него моторът употребява газ, попадащ в него посредством въздухозаборник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР