Саймън Йейтс запазва розовата фланелка на лидер в Обиколката на

...
Саймън Йейтс запазва розовата фланелка на лидер в Обиколката на
Коментари Харесай

Том Дюмулен навакса само 1:15 мин. на Йейтс в часовника в Джирото

Саймън Йейтс резервира розовата фланелка на водач в Обиколката на Италия след мощно показване в 16-ия стадий, който беше стадий по часовник. Британският колоездач, който стартира деня с задатък 2.11 минути пред първенеца от предходната година Том Дюмулен, загуби 1.15 минути за трасето с дължина 34.2 км.

След 16 стадия задатъкът на Йейтс е 56 секунди и той остава прелестно позициониран, с цел да реализира първата си победа в триседмични обиколки. До края на Джирото остават пет стадия, които на хартия фаворизират колоездача на " Мичълтън скот ".

" Чувствах се доста добре през цялото време и влязох в добър темп. Знаех, че ще изгубвам време, само че не доста. Накрая нямах никакви сили, само че въпреки всичко устоях, с цел да завърша. Много неща се трансформират, откакто резервирам фланелката. Ще бъда по-консервативен, ще се съсредоточвам главно върху Том ", сподели Йейтс след финала.

Етапът сред Тренто и Роверето беше извоюван от първенеца на Австралия в бягането по часовник Роън Денис. Колоездачът на Военноморски сили, който остана втори след Дюмулен в пролога в Йерусалим, този път изпревари международния първенец с 22 секунди. Между тях се вмести четирикатният международен първенец Тони Мартин, който загуби 14 секунди от Денис.
11th Maglia Rosa for @SimonYatess, the 17th for Great Britain, now only one shy of Ireland, which occupies the 11th all-time spot. #Giro101#[email protected]/4j4KYdL59a
— Giro d`Italia (@giroditalia) May 22, 2018

Очакванията бяха Дюмулен да завоюва доста повече време против Йейтс и да успее да се приближи доста до британеца. Той обаче не беше на равнището си в часовниците от предходната година.

В топ 10 в стадия влязоха още Йос ван Емден от " Лото Йъмбо " (+27 сек.), Крис Фрум (+35), Фабио Ару се показа чудесно и изостана единствено две секунди от британеца. Алекс Даусет и Диего Улиси изостанаха с 40 секунди от етапния победител, Чад Хага (+47), а десетката затвори Давид де ла Крус (+1.01).

Най-слабо от любимците за генералното класиране се показа Тибо Пино, който загуби 3.19 минути. Французинът от FDJ стартира стадия с очаквания да изпревари Доменико Поцовиво, само че загуби 59 секунди от водача на " Бахрейн Мерида ".

" Имах огромно предпочитание да печеля най-малко един стадий в Джирото, само че съм доста удовлетворен, че това идва тъкмо при започване на третата седмица, което е позитивен знак за мен. Смятам, че се показах добре, постоянно е хубаво да спечелиш против Дюмулен и Тони Мартин. Също по този начин се веселя, че се връщам в топ 10 ", сподели след стадия Денис.

За него това е втора победа в огромна обиколка, откакто беше в пролога на Тур дьо Франс през 2015 година
Yes! It`s time to celebrate @RohanDennis! | È tempo di festeggiare @RohanDennis! #Giro101#[email protected]/GiIovxqUW8
— Giro d`Italia (@giroditalia) May 22, 2018

В класирането се оформя здрава борба за позиция на подиума. Поцовиво към този момент държи третата позиция с закъснение 3.11 от Йейтс, а Фрум е на 39 секунди след него. Пино е на 4.19 минути и към момента резервира шансове за подиум.

В топ 10 следват Роън Денис, който направи скок с пет позиции (+5.04 минути), Мигел Анхел Лопес (+5.37), Пейо Билбао (+6.02), Ричард Карапас (+6.07) и Патрик Конрад (+7.13).

Следващият стадий в Джирото е с дължина единствено 155 км сред Рива дел Гарда и Изео. Финалът е равнинен и дава опция на спринтьорите, само че началото е с височина, което може да направи късия стадий доста динамичен, в случай че някои тимове карат нападателно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР