Саймън Йейтс не е решил дали да защитава титлата си

...
Саймън Йейтс не е решил дали да защитава титлата си
Коментари Харесай

Йейтс може да не защитава титлата си в Ла Вуелта догодина

Саймън Йейтс не е решил дали да пази купата си в колоездачната Обиколка на Испания през 2019 година. Той стана едвам вторият британец в историята с победа във Вуелтата през този сезон, само че за идната акция си той слага други цели.

" Не знам дали ще карам във Вуелтата през идната година. На този стадий от първостепенно значение за мен ще бъде Обиколката на Италия и към този момент мисля единствено за нея. След Джирото ще преценява по какъв начин се усещам и ще възнамерявам остатъка от сезона ", разяснява Йейтс.

Организаторите на Обиколката на Испания оповестиха маршрута за идващия сезон, като надпреварата ще стартира на 24 август с отборно тичане по часовник в Торевиеха.

Триседмичната конкуренция ще премине през областите Валенсия, Арагон и Каталуния, през Франция до Андора, след което през северна Испания, Баския район, Кастия, а на 15 септември ще приключи по традиция в столицата Мадрид.

Трасето включва осем планински стадия, един по-малко спрямо последния сезон, както седем напълно равнини стадия, подобаващи за спринтьорите. Индивидуалното тичане по часовник ще бъде с дължина 36,1 километра от Журансон до По във Франция.

" Маршрутът ми харесва, сложен е, само че в това време е по-различен от това, с което сме привикнали във Вуелтата. Смятам, че ще бъде доста забавен за почитателите на колоезденето. Изкачванията също са по-различни от нормалните. Те са по-дълги и няма да бъде нужна толкоз огромна експлозивност ", разяснява вицешампионът от този сезон Енрик Мас (Испания).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР