Саймън Синек е британско-американски мотивационен лектор, рекламист и инструктор по

...
Саймън Синек е британско-американски мотивационен лектор, рекламист и инструктор по
Коментари Харесай

„Златният кръг“ на всеки бранд

Саймън Синек е британско-американски мотивационен преподавател, рекламист и инструктор по стратегически връзки в Колумбийския университет. Освен това той е създател и на 5 книги за водачеството и връзката, в това число „ Започнете със ЗАЩО “, в която споделя своята идея за трите концентрични кръга, спомагащи марките най-добре да показват характерностите и преимуществата на предлаганите от тях артикули и услуги в при взаимоотношение с целевите публики.

Най-вътрешният от тях е „ за какво “ (Why) и е обвързван с обяснението за какво компанията съществува, какви полезности, задача и цели има, както и по какъв начин продуктите са обвързани с тези детайли. Трябва да знаете за какво сте в бизнеса и да говорите за това. Когато един бранд има мощна мотивация и тя ясно си проличава в предлаганото от него, потребителят ще направи покупка. Според Синек обаче точно въпросът „ за какво “ се задава най-рядко.

Компаниите би трябвало да знаят и да демонстрират „ по какъв начин “ (How) работят, с цел да реализиран задачите си. Най-често обсъждан от всички обаче е въпросът „ какво “ (What) вършат марките. Именно към него те завъртат рекламните си акции и промотират продуктите си. Редът в рекламните материали би трябвало да е тъкмо противоположният – да стартират със „ за какво “, да не престават с „ по какъв начин “ и да приключват с „ какво “.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР