Саймън Ковини и Борис Джонсън Ирландия не е готова да

...
Саймън Ковини и Борис Джонсън Ирландия не е готова да
Коментари Харесай

Ирландия не е готова да позволи преговорите по Брекзита да минат във втората си фаза


Саймън Ковини и Борис Джонсън

Ирландия не е подготвена да разреши договарянията за излизането на Англия от Европейския съюз да навлязат идващия месец във втората си фаза, съобщи външният министър Саймън Ковини, представен от Ройтерс.

" Да, всички ние желаеме да пристъпим към втория стадий в договарянията за Брекзита, само че тъкмо в този момент не сме постигнали прогрес, който ще ни разреши да го създадем. Трябва да решим доста съществени въпроси, изключително към (ирландско-британската) граница, които се нуждаят от доизясняване ", сподели Ковини на конференция преди среща с английския си сътрудник Борис Джонсън.

Британският външен министър уточни, че Лондон не омаловажава въпроса с ирландската граница и ще работи с Дъблин за решаването му. В ирландската столица Джонсън означи, че Англия няма интерес от така наречен " твърда граница " сред Северна Ирландия и Ирландия.

Той сподели също, че схваща за какво Ирландия желае четири- до петгодишен временен интервал за Англия, че всеки желае допустимо най-вече гаранции, само че акцентира, че преходът е вероятен и в доста по-кратки периоди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР