Съвсем скоро ще настъпи зимата. През онези студени дни от

...
Съвсем скоро ще настъпи зимата. През онези студени дни от
Коментари Харесай

Защо всеки започна да си приготвя у дома бананов сироп

Съвсем скоро ще настъпи зимата. През тези студени дни от годината хората потвърдено са по-податливи към всевъзможни вируси и настинки. Много от фамилиите обаче избират да се доверят на натуралните средства за укрепване на имунитета, вместо това да чакат на опашки пред аптеките, с цел да си набират нужните лекарства.

Чували ли сте за сироп, който се подготвя от банани и мед? Няма да повярвате какъв брой потребен е в действителност той за целия ни организъм. Днес ще ви разкажем малко повече за тази примес и какви са нейните потвърдени дейности.

Защо да си приготвим сироп от банани и мед?  5 храни, които ще ви поддържат енергични през целия ден 5 храни, които ще ви поддържат енергични през целия ден
Ако инцидентно ви попитаме кое е първото нещо, което желаете заран, секцията за мнения ще бъде залята с чай и кафе като отговори. Защо...

Този сироп може да ни помогне да се оправим с упоритата кашлица, болното гърло и други неразположения, които са в резултат от настинки и грип.
Ето ги и нужните съставки, от които да си създадем бананов сироп:
• 2 банана;

• 2 с.л. естествен мед;

• 400 мл. вода;

• 2 с.л. захар.
Начин на подготвяне на сместа:  С три храни белите ви дробове ще са по-добре предпазени С три храни белите ви дробове ще са по-добре предпазени
Белите дробове са органът, с помощта на който съумяваме да поемем въздух и да дишаме умерено. Трябва да се грижим за тяхното здраве,...

Захарта се оставя на котлона, с цел да се разтопи и карамелизира. Постепенно към нея се прибавя и водата. През това време, до момента в който захарта минава термична обработка, можете да се заемете с намачкването на бананите с вилица. Смесете банановата паста с меда и бъркайте, тъй че да се получи еднородна примес.

Малко по-късно започнете последователно да добавяте захарния сироп към бананите. Покрийте сместа с похлупак и оставете за близо половин час, в който съставките да взаимодействат между тях.

След това прецедете сместа. Можете даже да си помогнете с ръка или марля, тъй че течността от бананите да бъде добре изцедена.

Сместа съхранявайте в стъклен буркан в хладилника. Количеството се разделя на две и се пие в границите на два часа. Пригответе си от сиропа и за идващия ден.

С този сироп обезпечено ще съумеете да облекчите кашлицата, а болното гърло ще остане в предишното. Банановата примес оказва помощ и за премахването на слузта от белите дробове. Задължително пробвайте!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР