Съвсем скоро ще има резултат от проверките за корупционни практики

...
Съвсем скоро ще има резултат от проверките за корупционни практики
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Скоро ще има резултат от проверките за корупцията при магистратите

Съвсем скоро ще има резултат от инспекциите за корупционни практики на магистратите. Това заяви във Велико Търново ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.
Георгиев уточни, че комисията не работи единствено по подадени сигнали, а разчита и въз основата данни , с която разполага.
„ Имаме много информация за разнообразни лица, само че въпросът е, че ние би трябвало да се погрижим да я облечем в законова форма , с цел да има в действителност съображение за събиране на доказателства в следствие. Сигнали и информация има доста, само че е доста мъчно да съберем годни доказателства “, съобщи Пламен Георгиев.
Той заяви, че на интернет страницата на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество ще бъде оповестена информация от имотните заявления и декларациите за спор на ползи, както и за размера на заплатите на магистрати и на хора, заемащи обществени длъжности. Това ще се случи шест месеца след подаване на декларациите. В този период комисията ще извърши инспекция за истинността на подадената информацията, съобщи БГНЕС.
„ След приключване на този период всички заявления ще бъдат качени на интернет страницата. Така ще има оптималната бистрота “, съобщи Пламен Георгиев. Той не скри размера на своята заплата, като уточни, че тя е регламентирана и закона и съставлява 90% от заплатата на ръководителя на Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР