Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони.

...
Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони.
Коментари Харесай

Караниколов: Развитието на индустриалните зони ще повиши още инвеститорския интерес към България

" Съвсем скоро ще бъдем подготвени със Закона за индустриалните зони. Всеки вложител, който желае да пристигна и да прави бизнес в България, ще може да се възползва от него ". Това е декларирал министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на Конференцията на почетните консули на България, оповестиха от министерството. Във форума са взели участие 71 от общо 75 почетни консули, представляващи страната ни в 45 страни, се показва в известието.

Целта на конференцията е да бъде изработен обзор на активността на българските почетни консули зад граница, да бъдат споделени положителни практики, както и да бъдат показани настоящите трендове във външната политика, стопанската система, търговията и капиталовите благоприятни условия на България, означават от МИ.

По време на форума министър Караниколов е припомнил, че в края на октомври с терзание и вяра чакаме развръзка по проблема " Брекзит ". " В подтекста на нарасналата неустановеност в световен мащаб, Министерството на стопанската система ще продължи да работи за опазване на икономическата и финансовата непоклатимост в страната, като в същото време се подхващат дейни ограничения за реализиране на стабилно висок стопански напредък ", е споделил още той. По неговите думи в вероятност развиването на българския експорт ще остане мощно подвластно от възобновяване на европейската стопанска система. В тези условия евентуално към момента ще се следи интензивно преориентиране към трети пазари, които, за разлика от европейския пазар, демонстрират забележителен напредък. От началото на годината общият ни експорт бележи рекордни равнища и възлиза на близо 38 милиарда лв..

Икономическият министър е изтъкнал, че последните данни стимулират да се търси опция и за растеж на експорта на пазарите на бързоразвиващите се стопански системи, както и за увеличение на пазарния дял на българските артикули в страни, които са наши обичайни търговски сътрудници и остават високоплатежоспособни.

Министър Караниколов е благодарил на почетните консули, че показват България като фактор за непоклатимост, и е подчертал, че разчита на подпомагане от тяхна страна за по-нататъшно разширение на двустранните настоятелен връзки и позиционирането на България като желана дестинация за вложителите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР