Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони.

...
Съвсем скоро ще бъдем готови със Закона за индустриалните зони.
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Концепцията за развитие на индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес

„ Съвсем скоро ще бъдем подготвени със Закона за индустриалните зони. Всеки вложител, който желае да пристигна и да прави бизнес в България, ще може да се възползва от него “. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на Конференция на почетните консули на Република България. Във форума участваха 71 от общо 75 почетни консули, представляващи страната ни в 45 страни.

Целта на конференцията е да бъде изработен обзор на активността на българските почетни консули зад граница, да бъдат споделени положителни практики, както и да бъдат показани настоящите трендове във външната политика, стопанската система, търговията и капиталовите благоприятни условия на България.

По време на форума министър Караниколов напомни, че в края на октомври с терзание и вяра чакаме развръзка по проблема Брекзит. „ В подтекста на нарасналата неустановеност в световен мащаб, Министерството на стопанската система ще продължи да работи за опазване на икономическата и финансовата непоклатимост в страната, като в същото време се подхващат дейни ограничения за реализиране на стабилно висок стопански напредък “, сподели още той. По негови думи в вероятност развиването на българския експорт ще остане мощно подвластно от възобновяване на европейската стопанска система. В тези условия евентуално към момента ще се следи интензивно преориентиране към трети пазари, които за разлика от европейския пазар демонстрират забележителен напредък. От началото на годината общият ни експорт бележи рекордни равнища и възлиза на близо 38 милиарда лева
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР