Съвсем скоро президентската институция ще организира голяма среща на сънародниците

...
Съвсем скоро президентската институция ще организира голяма среща на сънародниците
Коментари Харесай

Радев се срещна с българите в Женева

Съвсем скоро президентската институция ще провежда огромна среща на сънародниците ни, живеещи зад граница, която да даде подтик за основаването на Национален съвет за българите в чужбина
Това разгласи президентът Румен Радев на среща с българската общественост в Женева. Той напомни, че основаването на подобен орган е планувано в Закона за българите в чужбина и в Националната тактика за българските жители и историческите общности зад граница.

Пред българите в Швейцария президентът прикани за неотстъпчивост към ниското качество: " Имаме потребност от друго качество в политическия развой, от други критерии за оценка на работата на политици, на ръководство, друго качество на изборния развой, на инфраструктура, обучение, опазване на здравето. "

Румен Радев, представен от БНР, добави, че би трябвало да се стремим освен към положителни макроикономически индикатори, само че и към оценка на качествените параметри. Според него би трябвало да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот:

" Там, където са вложени пари, и то не малко пари, най-видимо е в инфраструктурата, а няма качество. Това значи няколко неща - неприятно качество на осъществяване на публичните поръчки, некадърност, липса на административен потенциал или корупция. Или всичкото това вкупом. "

Трябва да се стремим към по-добро обучение и по-добро опазване на здравето, с цел да слезем от челните места в класациите за висока смъртност, заболеваемост и обезлюдяване, сподели още президентът. Днес президентът Радев ще посети ЦЕРН, където се намира Големият андронен колайдер и ще беседва с наши сънародници, които работят там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР