Съвсем скоро предстои ентусиязмът на корпоративна Америка за чиста енергия

Съвсем скоро предстои ентусиязмът на корпоративна Америка за чиста енергия ...

Гладът на корпоративна Америка за зелена енергия е изправен пред изпитание.


Съвсем скоро предстои ентусиязмът на корпоративна Америка за чиста енергия да бъде поставен на изпитание.

Компании и публични агенции от всички краища на света вече са договорили покупката на 8,6 гигавата чиста енергия от началото на годината до юли, показва доклад на BloombergNEF. Това е значително повече от сделките за 7,2 гигавата електроенергия, сключени през първите седем месеца на миналата година. Също така темпото е напът да разбие рекорда от 13,6 гигавата за цялата 2018 г.Още по тематаМоже ли да помръкне соларната индустрия в САЩ след края на субсидиите?

Този растеж обаче може и да не се задържи и през следващата година. САЩ, които отговорят за 69% от покупките през тази година, са изправени пред приближаваща промяна във федералната данъчна система, което заплашва да подкопае амбициите за чиста енергия.

Обемът на данъчното кретиране за соларни проекти се предвижда да се свие през 2020 г., което означава, че предприемачите бързат да сключат договори преди края на тази година, посочва Кайл Харисън, анализатор на BNEF, цитиран от Bloomberg.

Мярката може да доведе и до по-високи цени за соларна енергия и като цяло несигурност в сектора, като компаниите, които не изпитват неотложна нужда да купуват може да преминат в режим на изчакване, посочва още той.

Източник: investor.bg