Съвсем скоро новината, че Кирил Домусчиев е купил Нова Броудкастинг

...
Съвсем скоро новината, че Кирил Домусчиев е купил Нова Броудкастинг
Коментари Харесай

Конспиративни записки: Нов политико-олигархичен кръг иска властта

Съвсем скоро новината, че Кирил Домусчиев е купил ”Нова Броудкастинг груп ” от клевета, ще се трансформира във факт. Сделката ще се извърши посредством компанията му ”Адванс медия груп ”. Комисия за защита на конкуренцията ще я утвърди за рекордно къс период. Време е да привикваме с следващия опит.
Медиите не са нова играчка за Домусчиев. И до момента е наливал пари в някои медии от пеевския кръг, само че е ставало скрито, естествено. Някой е решил, че е пристигнало време да си има национална телевизия. Втората след бТВ, само че и първа по някои индикатори. Дали концепцията е негова, наложена или ще бъде лице, зад което се крият други лица, ще остане хипотеза. Поне известно време.

Някои споделят, че това придобиване е обвързвано на първо място с футболния „ Лудогорец “, телевизионните права за мачовете у нас и окончателното завладяване на Футболния съюз. Сигурно има доста правилно в това.

Други загатват, че парите за малкия екран идват от продажбата на стимулиращи хапчета за бойците на Ислямска страна. Доказателства, несъмнено няма и тази версия ще си остане в графата „ клюки “, до момента в който прокуратурата не реши да се заеме с тематиката същински. Защото няма метод държавното обвиняване да не е чувало тези клюки. А те се „ раждат “ в осведомени среди, въпреки всичко. Или да разсее всевъзможни подозрения за бизнеса на Домусчиев, за арестувани кораби в непознати пристанища, за потайности към спестените милиони, които Валери Симеонов твърдеше, че са злоупотребени и прочие

Въпросът с милионите за Нова тв несъмнено е настоящ, само че надали Домусчиев ще тръгне към такава договорка без стоманени причини за техния генезис.

Много любопитна е една нова версия, плъзнала със скоростта на светлината тези дни. Според нея на сцената се появявал нов политико-олигархичен кръг. Той се формирал от познати играчи, които до момента бяха в поддържащи функции, само че са решили, че е пристигнало време за нещо огромно. Например да бъде преместен досегашния Кой на Пеевски и Доган. Или най-малко да превземе територии от него. Чрез покупко-продажби, а не през военни дейности.

Кои влизат в новото формирование:

Кирил Домусчиев – бизнесмен, ръководител на КРИБ, притежател на ФК „ Лудогорец “, другар на финансовия министър Владислав Горанов, който живее в разкош апартамент в комплекс „ Есте “ и така нататък и тъй наречените Само преди месец и нещо Домусчиев се скара с различен олигарх – Валентин Златев, който разгласи, че напуща КРИБ, тъй като организацията подкрепила отлагането на закона за горивата. Домусчиев на собствен ред съобщи, че се радва, че Златев си потегля. Да се опълчиш на Златев, за който стоят съветски и локални фактори не е смешка. Прави се, когато вярваш в могъществото си.

Владислав Горанов – министър на финансите, считан за приближен човек на Делян Пеевски. За връзката с Домусчиев към този момент загатнах. Със сигурност залага и на двамата, с цел да е сигурен, че държи талончето с джакпота. (Което поражда въпрос къде в схемата е Васил Божков и коя го „ убеди “ да поеме ФК „ Левски “ с десетките милиони загуби и неплатени налози.) Горанов доста обича парите, знаете го още от това изявление на Борисов, че е напуснал Народното събрание, тъй като заплатите там са ниски, а негови другари към този момент бил създали милиони. Очевидно като министър Горанов няма проблем да съчетава държавната работа с потребните другарства.

Цветан Цанев – индивидът, който бе забъркан в прехвърлянето на милиони от Венецуела през Инвестбанк на Петя Славова. Свързан е със подозрителен бизнес с диаманти преди години, настояват разнообразни издания. Сочен е и като индивидът, който стои зад похищението на либийския танкер „ Бадр “ от Бургаското пристанище (Сайтът Биволъ). Свързван е с Държавна сигурност, както и с трафик на каптагон, съгласно други трудове. При споменаването на каптагон, някои несъмнено ще погледнат към Домусчиев, само че това, несъмнено, ще е черен комизъм и неистина, подбудена от злоба. Защото в случай че тези подозрения имаха съображение най-малко на 10% българската прокуратура от дълго време да се е задействала. Но не е.

Цветан Цветанов. Точно по този начин – Цветан Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ, шефът на парламентарната група, правилният приятел на Бойко Борисов от основаването на партията та до момента. Според осведомени с живота зад кулисите, Цветанов е сътрудник с адаша си Цанев от дълго време и посредством него имал дял в Инвестбанк. Няма доказателства и документи за това изказване, само че пък не медиите, а прокуратурата, КПКОНПИ, Национална агенция за приходите, финансовото разузнаване, финансовото министерство, ДАНС и Министерство на вътрешните работи са тези, които би трябвало да разполагат с такива или да кажат, че не е правилно. Засега одобряваме и това за клюки и вариации върху тях. Бойко Борисов надали се съмнява в лоялността на Цветанов, само че историята сочи, че предадения оикновено научава финален. Нещо като брачният партньор, който схваща че жена му му изневерява, откакто към този момент половината град знае къде е бенката на дупета й…

Така стигаме до екзистенциалния въпрос: Къде е Пеевски? Защото даже да е в Дубай, Швейцария или Австрия без него такива пренареждания са невъзможни. И без кукловодите му, основният от които към момента е Доган.

Работата е там, че Пеевски има проблеми. Именно това прави обстановката плодородна за нови играчи. Пеевски е притиснат крепко от американци и руснаци. От съветски кръгове за пари, а от американски институции за престъпления, пране на пари по закона РИКО, закона Магнитски и прочие Пеевски е личност нон грата и в Турция. Доган също. Трафикът на контрабандни цигари е спрян от непознати служби, а бизнесът му в Дубай се проверява. Все повече хора са наясно, че Пеевски е забъркан директно в разбиването на КТБ и последващото плячкосване на активите на баката. Знае се и за специфичната му роля в прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, службите, финансовото министерство, икономическото министерство, опитите му да заграби „ Дунарит “ посредством офшорката „ Виафот “, опитите му да заграби Виваком, ФК „ Левски “ посредством юриста му Александър Ангелов, който бе притежател преди злощастната поява на Спас Русев… Пеевски ще би трябвало да се избавя, тъй като американците и руснаците не са Цацаров. Няма да може да го опази и майка му, която бди над него от години. Затова появяването на новия кръг се разчита от някои наблюдаващи като нов вид за продължаването на рекета като модел.

Дали Борисов знае и утвърждава рокадата? Може и да знае, само че няма по какъв начин да утвърждава. Защото, с цел да господства новата групировка, ще й би трябвало и нов министър председател. Ето тук, в целия си искра, на сцената се появява звездата Цветанов. Замисълът е не Борисов да бъде отхвърлен жестоко, а да се внуши, че е направил задоволително, да му се благодари както благодариха партийните приятели на Тодор Живков и да бъде пратен в запаса. Може и като почетен ръководител на ГЕРБ. Отдавна се приказва за вид Бойко да стане президент, само че там нещата са много комплицирани, а и има доста време до края на мандата на Радев. Няма кой да чака. Трябва да се работи в границите на този мандат.

Още един слух, който в огромна степен поддържа изложената до момента версия. Отишли хора на Валентин Златев при Владислав Горанов на диалог по тематиката за горивата. Казали му, че Бойко Борисов е осведомен и знае за позицията на Златев. На което Горанов се сопнал: Не ме интересува какво е споделило лицето Бойко Методиев Борисов – значимото е аз какво ще кажа! Поредна клевета, ще кажете, само че тя действително обикаля и се разяснява в политическите и бизнес средите.

Може би всичко това наподобява в този миг неуместно и наивно, само че не забравяйте, че множеството клюки в България в последна сметка се оказват правилни. Малка страна сме, хората се познават, проличават и тайните им намерения. През последните месеци разминаванията сред Цветанов и Борисов са все по-чести и все по-очевидни. Като се почне от позицията им по абсурда „ Скрипал “ и се стигне до гласуването на поправките в Избирателния кодекс. Освен това Цветанов държи структурите на ГЕРБ по места и има вяра, че ще го поддържат, когато гръмне „ Аврора “. Освен това Цветанов от години е направил пътека към политици в Съединени американски щати и ГЕрмания, от които ще чака поддръжка в сюблимният миг.

Цветанов е в прелестни връзки и с Делян Пеевски, който оказал помощ за оневиняването му по няколкото каузи, заведени му от прокуртурата. Така те са изгладили търканията, които имаха.

Цветанов разчита също на практиката задкулисието понякога да сменя основните си представители на терена.

Дали сътрудниците ни в Европейски Съюз и Съединени американски щати ще гледат безучастни? Хм… Зависи от ползите им. Но сигурно ще приветстват отстраняването или най-малко изместването на Пеевски, тъй като от дълго време упорстват за това. Дали и основният прокурор Цацаров влиза в сделките, ще узнаем скоро.

На ход е Борисов. Може да се окаже, че някои са си създали сметката без Кръчмаря.

Да, това е една доктрина, основаваща се на клюки в политически и бизнес среди. Но когато понечи да се осъществя или стане факт, ще се сетите за нея.

Освен това да виждате нещо различно в тези " нови " хиени? Да прозира угриженост за публичния интерес в техните планове?

Ето това е домашното, с което би трябвало да се оправим. Но не пожелахме даже на 19 февруари...

Огнян Стефанов

П.П. За сглобяването на тази доктрина, която обрисувах повече незадълбочено, в сравнение с детайлно, тъй като елементи има налични доста, ми помогнаха диалозите с: двама някогашни министри на вътрешните работи, депутати от разнообразни парламентарни групи, някогашни и сегашни чиновници в тайните служби и десетина сътрудници, които от години отразяват политическия и бизнес живот у нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР