Съвсем скоро НАТО ще започне да помага на Украйна с

...
Съвсем скоро НАТО ще започне да помага на Украйна с
Коментари Харесай

НАТО ще снабдява Украйна със системи за заглушаване на дронове

Съвсем скоро НАТО ще стартира да оказва помощ на Украйна с съоръжение против дронове, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг.

Той приказва след двудневната среща на министрите на защитата на страните членки на пакта.

Става дума за стотици устройства за заглушаване на неефективните съгласно Столтенберг съветски и ирански дронове. Това е част от Всеобхватния пакет за помощ на НАТО. Той ще помогне също по този начин за отбрана на цивилните жители и основната инфраструктура в Украйна. В дълготраен проект алиансът ще помогне на Киев да премине от руско към модерно натовско съоръжение.

Съюзниците доставят страната с усъвършенствани системи, в това число с артилерия, противовъздушна защита (ПВО) и бронирани коли.

Столтенберг особено похвали Испания, която през днешния ден разгласи изпращането на 4 ракетни установки HAWK за усилването на украинската Противовъздушна отбрана.

Генералният секретар прикани съдружниците да усилят още повече помощта за Киев. Пактът също по този начин обезпечава на Украйна гориво, зимно облекло и лекарства.

„ Много надалеч сме от събитията, при които НАТО да употребява нуклеарно оръжие “, сподели Столтенберг в отговор на въпрос.

Ядрените сили на пакта за въздържане са сполучливи от десетилетия. Целта на НАТО е да предотврати война и нуклеарен удар, сдържането е методът да бъде избегнато нахлуване.

Столтенберг за следващ път предизвести Русия, че ще има тежки последствия, в случай че тя употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

Министрите от НАТО са взели решения за повишение на сигурността на сериозната инфраструктура, в това число подводната и съобщителната. Мерките са поради скорошния бойкот против тръбопроводите „ Северен поток “ 1 и 2 на дъното на Балтийско море.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР