Съвсем скоро, на 21 януари, предстои последното пълно лунно затъмнение

...
Съвсем скоро, на 21 януари, предстои последното пълно лунно затъмнение
Коментари Харесай

Наближава последното пълно лунно затъмнение до 2022 г.

Съвсем скоро, на 21 януари, следва последното цялостно лунно затъмнение чак до 2022 година. В нощна на 20 против 21 януари кървата цялостна луна ще може да бъде забелязана най-ясно от Северна и Южна Америка, в някои елементи на Европа, както и в Африка.
През цялостното лунно затъмнение, което ще трае към 45 минути, Луната няма да стане невидима, а ще бъде алена. За европейците и африканците цялостното лунно затъмнение ще е към края на нощта, малко преди зазоряване. От източната част на континентите явлението няма да се вижда толкоз добре поради изгряващото слънце.

Hidden Bible messages say next week`s `super wolf blood moon` will trigger end of the world https://t.co/844sbGRwBm pic.twitter.com/EeG4pVFmib
— The Sun (@TheSun) January 13, 2019
Пълната Луна ще е в сянката на Земята от 3,34 ч до 6,51 ч. по Гринуич. През първия час тя последователно ще бъде " изядена " от ляво. Затъмнението ще е цялостно един час от 4,41 ч. по Гринуич по данни на НАСА.

`Super wolf blood moon` to welcome in 2019 with rare celestial spectacle this month: https://t.co/EN6Y4IyZRc pic.twitter.com/PU59xgYq3z
— World News Tonight (@ABCWorldNews) January 14, 2019
Следващото цялостно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 година, написа " Дарик ". През това време обаче ще има частични лунни затъмнения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР